"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מתפללים לניצחון

שחקני הנבחרת הנוכחית קרובים לדת יותר מבעבר • איתן טיבי סחב את ארבעת המינים בקפריסין • גרשון ושכטר חזקים בתפילות • לקראת בוסניה השחקנים דרשו מזוזה בכניסה לדשא • עזרה משמיים לא תזיק

,עודכן
המאמן אלי גוטמן ומנהל הנבחרת סטוצ'ינסקי בביקור בכותל

בין שלל הקלישאות שזורקים שחקני נבחרת ישראל כמעט לפני כל משחק מופיע המשפט "אנחנו מאמינים שאפשר לנצח". על פניו, אחת הקלישאות הכי נדושות באוצר המילים הדל שמאפשרים הדוברים לשחקנים להוציא מהפה.

אבל כשמדובר בנבחרת הנוכחית של המאמן אלי גוטמן, המילה אמונה היא ממש לא קלישאה אלא דרך חיים עבור רוב השחקנים ואנשי הצוות. בנבחרת ישראל הודו השבוע כי יש בסגל מספר גדול של שחקנים שנמצאים בתהליך של התקרבות לדת. הנסיעה האחרונה של הנבחרת למשחקי החוץ מול קפריסין ואנדורה היתה דוגמה מצוינת. יומיים לפני המשחק בניקוסיה חגגו השחקנים את ערב חג סוכות. הבלם איתן טיבי דאג להביא מהארץ את ארבעת המינים כדי שהשחקנים יוכלו לברך עליהם. טיבי שמר על המינים כאילו כולם היו אתרוג. הוא סחב אותם בטיסות ובנסיעות, הסתובב ברחבי הדיוטי בברצלונה ודאג שהם לא יידחסו בתא המטען באוטובוס.

על ארוחת החג תפס פיקוד המגן רמי גרשון, שגם עליו מעידים בנבחרת כי הוא אחד המובילים את נושא הדת. גרשון היה זה שבירך כאשר בנבחרת סיפרו כי הוא לא היה צריך אפילו סידור תפילה וזכר את הברכות בעל פה. בכלל, חלק גדול מהשחקנים דואג להתפלל שלוש תפילות ביום. אם התפילה התנגשה בזמן האימון השחקנים הקפידו להתפלל לפניו. גם כאן לא צריך ספרים, שחקנים דוגמת גרשון, טיבי ואיתי שכטר יודעים כמעט את כל התפילות. "אף אחד כאן לא חושש שלא יהיה מניין כדי להתפלל", סיפר אחד השחקנים והוסיף: "יש כאן הרבה יותר ממניין של שחקנים מאמינים. הרבה אנשים לוקחים את זה לכיוונים שליליים, אבל אמונה היא דבר חיובי, בעיקר בצורה שבה היא באה לידי ביטוי בנבחרת".

מנהל הנבחרת ישראל סטוצ'ינסקי והמאמן אלי גוטמן מבינים היטב את החשיבות של ענייני המסורת עבור השחקנים. שניהם הודו לא פעם כי גם הם נפגשו עם רבנים וקיבלו ברכה להצלחה. בנבחרת דואגים כי לפני הנסיעות לחו"ל ייצא השף איתן מזרחי כדי להכשיר את המטבח בבית המלון שבו מתארחת המשלחת הישראלית. מזרחי רותם לשם כך את עובדי המלון ואלו מקרצפים את המטבח ומחליפים לכלים חדשים עד שהכל כשר לחלוטין.

גם מחוץ למגרש יש לא מעט שחקנים שמגיעים באופן קבוע לרבנים ונמצאים בשיעורי תורה.

בנבחרת סיפרו כי חלקם הגדול מגיע לרב המקובל רפאל מאמו ולמרות מיקומו באזור הצפון, השחקנים לא מתעצלים ומגיעים לפני משחקים כדי לקבל ברכה. שחקנים שמשחקים בחו"ל, כמו איתי שכטר ורמי גרשון, נמצאים בקשר עם הרבנים של בית חב"ד וחבריהם סיפרו שהם משתדלים להגיע גם לשיעורי תורה.

מחרתיים תשחק ישראל לראשונה באיצטדיון סמי עופר מול בוסניה. אין בכלל ספק שמדובר במתקן הכי מפואר בישראל, אבל לחלק משחקני הנבחרת זה לא מספיק. מסתבר שביציאת השחקנים מחדר ההלבשה לכר הדשא לא הותקנה מזוזה, מה שהביא ללא מעט שאלות. כעת נבדקת אפשרות להתקין מזוזה גם שם, בתקווה שזה יקרה לפני המשחק ביום ראשון.

שחקנים בנבחרת הסבירו שלחלקם יש טקס קבוע שבו הם שמים יד על המזוזה ומתפללים. לא מדובר בשחקן אחד או שניים. מלבד טיבי וגרשון גם זהבי, בוזגלו ואחרים עולים למגרש רק אחרי שנישקו את המזוזה. "כל שחקן מתפלל ומבקש מאלוהים הצלחה", סיפר אחד השחקנים על הטקס בעלייה למגרש, "אתה מרגיש כאילו משהו בפנים נותן לך דחיפה וכוחות. זה משהו שאי אפשר להסביר במילים. מפריע לחלקנו שאין מזוזה ביציאה למגרש בחיפה ונקווה שיסדרו את זה עד יום ראשון, בעזרת השם".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר