"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

איך שקר נולד?

עובדת לשעבר במשרד התחבורה זייפה הריון כדי להישאר בעבודתה • השתמשה בדגימות דם ושתן מחברתה כדי להוכיח את "הריונה"

,עודכן
מנעה את פיטוריה לשנה וחצי // צילום אילוסטרציה: GettyImages // ה"הריון" השקרי מנע את פיטוריה לשנה וחצי, צילום: GettyImages

עובדת לשעברבמשרד התחבורהשקיבלה הודעה על פיטוריה מצאה דרך מקורית ולא חוקית למנוע את עזיבתה - והגישה למעסיקיה הודעה כוזבת על הריון. אתמול היא הואשמה בבית משפט השלום בירושלים בעבירות של קבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות ושידול להתחזות.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

התובעת, עו"ד ג'ניה קליימן, טוענת בכתב האישום כי איילת איה שאקי הציגה בפני מעסיקה מצג שווא שלפיו היא בהריון, ובכך נמנעו פיטוריה לתקופה של שנה וחצי. בכתב האישום נטען כי החל מ־12 באפריל 2010 הועסקה שאקי כממלאת מקום במשרד התחבורה בירושלים. לאחר כחצי שנה, ב־17 באוקטובר, נמסרה לה הודעה על סיום העסקתה במשרה, בין השאר עקב חזרתה של העובדת הקבועה, שאת מקומה מילאה הנאשמת.

אולם שאקי סירבה לקבל את פיטוריה, וכדי להישאר בעבודתה בחרה לפעול בדרך יצירתית. עם קבלת ההודעה על סיום העסקתה הודיעה שאקי לממונים עליה כי היא בהריון, בידיעה כי מדובר בהודעה כוזבת.

אך המקרה לא הסתיים בכך. אחרי שמעסיקיה דרשו ממנה אישור רפואי המוכיח כי היא אכן בהריון, פנתה הנאשמת לחברתה, שהיתה אז בחודש הרביעי להריונה, והפצירה בה שתבצע עבורה בדיקת שתן כדי לקבל תוצאות מעבדה המצביעות על הריון - כדי להשיג את האישור הרפואי המיוחל.

לאחר שקיבלה את תוצאות בדיקת השתן הכוזבת, ביקשה מרופא המשפחה להנפיק עבורה את האישור, אולם בקשתה נדחתה והובהר לה כי האישור יינתן רק על סמך בדיקת דם. או אז פנתה שאקי בשנית לחברתה ההרה והפצירה בה להגיע עימה לביצוע בדיקת דם בקופת חולים. החברה ביצעה את בדיקת הדם תוך כדי שהיא משתמשת בהפניה שניתנה לנאשמת, והזדהתה בכזב בשמה.

עם השלמת בדיקות הדם והשתן חזרה שאקי לרופא המשפחה, אז קיבלה ממנו את האישור הרפואי המיוחל, שאותו הציגה למעסיקיה במשרד התחבורה.

כך, בעקבות מצג השווא שהוצג על ידי הנאשמת, נמנעו פיטוריה לתקופה כוללת של, כאמור, שנה וחצי.

"במדינה דמוקרטית אין מקום לסגירת עיתון"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר