סוף שבוע מתוח במיוחד עבר על ירושלים, שמנסה להתאושש מפיגוע הדריסה שבו נרצחה באכזריות חיה זיסל ברון ז"ל, בת שלושה חודשים. בביה"ח הדסה עין כרם עדיין מאושפזת פצועה במצב אנוש, ומשפחתה הגיעה מדרום אמריקה כדי לשהות לצד מיטתה.
צילום: רויטרס
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
למרות המתח, תפילות יום השישי עברו יחסית בשקט, לאחר שהמשטרה הגבילה את כניסת המתפללים המוסלמים להר מגיל 40 ותיגברה במאות שוטרים שנפרשו סביב הר הבית. למרות זאת, הפרות הסדר נמשכו במזרח העיר, אם כי הן לא התפשטו לאזורים נוספים.
בבוקר יום שישי קיים השר לביטחון הפנים הערכת מצב עם סמפכ"ל המשטרה, מפקד מחוז ירושלים ונציגי השב"כ, ובמסגרתה בחן היערכות הכוחות לסוף השבוע ולהמשך המבצע שזכה לשם "שומרי החומות". השר הינחה בנוגע להגברת המעצרים, בדגש על פעילות גלויה וסמויה בתוך השכונות הערביות.
בוואדי ג'וז החלו יידויי אבנים וירי זיקוקי דינור לעבר הכוחות עם סיום התפילות. במוצאי שבת נפצע אזרח יהודי קל לאחר שכמה עשרות רעולי פנים יידו אבנים ובקבוקי תבערה סמוך לבית האורות בשכונת א־טור.
היום יושלם תגבור הכוחות בירושלים ומספר השוטרים שיתווספו לכוחות המשטרה יגיע ל־1,000, ובהם שוטרים כחולים, שוטרי מג"ב ואנשי יחידות מיוחדות. במשטרת ירושלים קיימים כ־1,200 שוטרים האמונים על הסדר הציבורי כך שמדובר בכמעט הכפלה של כוח השיטור בעיר.
אם לא די במצב הנפיץ בירושלים, נער פלשתיני בן 17, ערווה עבד אל־וואהב, בעל אזרחות אמריקנית, נהרג ביום שישי בשעות הערב בכפר סילוואד שבשטחים, סמוך לרמאללה.
לפי צה"ל, הוא נורה לאחר שביצע זריקת בקבוק תבערה לעבר ציר 60 סמוך לכפר, וכוח צלפים שהיה במארב במקום השיב בירי מדויק, שממנו נהרג. מדובר צה"ל נמסר כי "הירי בוצע במטרה לנטרל את הסכנה לאזרחים הישראלים הנעים על הציר. הנושא נמצא בחקירה".
הממשל האמריקני קרא ביום שישי לחקירה "מהירה ושקופה" של הנסיבות שהובילו למותו של הנער. דוברת מחלקת המדינה ג'ן סאקי ביקשה להעביר את "תנחומינו העמוקים ביותר" למשפחתו של הצעיר: "אנו קוראים לכל הצדדים לסייע בהשבת השקט ולהימנע מהסלמת המתיחות". בעקבות מותו של הנער פרצו עימותים בכפר בין כוחות צה"ל לבין פלשתינים. עשרה מפגינים נפצעו.
בהכנת הידיעה השתתפו דניאל סיריוטי, לילך שובל ויוני הרש, ארה"ב
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו