"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הפלשתינים מברכים על ההכרה הבריטית

הפלשתינים קוראים לרה"מ בריטניה קמרון לאמץ את ההחלטה ולהכיר במדינה פלשתינית בגבולות 67' • שגרירות ישראל בלונדון: "הכרה בינלאומית טרם זמנה שולחת מסר בעייתי להנהגה הפלשתינית"

,עודכן
אבו מאזן, ארכיון // איי.אף.פי // אבו מאזן (ארכיון)

דוברו שלאבו מאזןנביל אבו רודיינה ברך על החלטת הפרלמנט הבריטי להכיר במדינה פלשתינית עצמאית.אבו רודיינה הדגיש כי ״מדובר בצעד אמיץ״ וקרא לקמרון וממשלתו לקבל את החלטת הפרלמנט, ולהכיר במדינה פלשתינית עצמאית בקווי 67 שבירתה ירושלים המזרחית.

הפרלמנט הבריטי אישר אתמול את הצעת ההחלטה המכירה במדינה פלשתינית ברוב של 274 חברים נגד 12 שהתנגדו. חשוב לציין כי 364 חברי פרלמנט (56% מחברי הבית) נעדרו מההצבעה, רבים מהם מכיוון שהתנגדו להעלתה. אף שמדובר בהצעה שאינה מחייבת - ההכרה הסמלית במדינה פלשתינית היא הישג משמעותי לרשות הפלשתינית.

רויטרס

הממשלה הבריטית, בראשותו של דיוויד קמרון, הביעה את התנגדותה ליוזמה של מפלגת הלייבור לנוכח העובדה כי היא נוגדת את העמדה הרשמית, הדוגלת בהקמת שתי מדינות באמצעות משא ומתן. עם זאת, חברי פרלמנט מהמפלגות השמרנית והליברל־דמוקרטית המרכיבות את הקואליציה הכריזו על תמיכתם בהצעה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בשגרירות ישראל בלונדון הגיבו לאחר ההצבעה ואמרו: "הדרך למדינה הפלשתינית עוברת דרך חדר המשא והמתן. הכרה בינלאומית מוקדמת שולחת מסר מדאיג להנהגה הפלשתינית שהם יכולים להתחמק מההחלטות הקשות ששני הצדדים צריכים לעשות, ולמעשה פוגעים בסיכוי להגיע לשלום אמיתי. הכרה במדינה פלשתינית, צריכה להיות התוצאה של סיום מוצלח של משא ומתן ישיר לשלום בין ישראל והרשות הפלסטינית".

ח"כ אחמד טיבי נפגש אתמול בלונדון עם כמה חברי קונגרס בריטים ממפלגת הלייבור וביקש מהם לתמוך בהצעה. בתוך כך, בגרמניה אמר דובר משרד החוץ כי הכרה גרמנית במדינה פלשתינית תלויה במציאת פתרון במו"מ עם ישראל".

מזכ"ל האו"ם: "היעדר מו"מ עלול להשיב האלימות לאזור"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר