"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אחד, מי יודע?

נבחרת ישראל התכנסה לקראת צמד משחקי החוץ בקפריסין ואנדורה במוק' אליפות אירופה • ההרכב של אלי גוטמן כמעט סגור, למעט עמדת השוער • ההערכות הן שאופיר מרציאנו יועדף על פני אריאל הרוש וגיא חיימוב • "אחד מהשלושה יידע ביום שישי שהוא יהיה השוער הראשון", אמר המ

,עודכן
צילום: אלן שיבר // אלי גוטמן יחזור עם 6 נק'

נבחרת ישראל התכנסה אתמול בבית הנבחרות בשפיים והחלה בהכנותיה לקראת צמד המשחקים שיפתחו עבורה את קמפיין מוקדמות אליפות אירופה 2016 מול קפריסין (10.10) ואנדורה (13.10).

לרשותו של המאמן אלי גוטמן יש עדיין סגל חסר עקב העובדה שהלגיונרים יגיעו רק בתחילת השבוע הבא, אך הוא מצידו לא מוכן לוותר על הזמן לצפות בשחקנים מקרוב. הלגיונרים אמנם לא הגיעו, אבל הסיפור הגדול של הנבחרת עסק אתמול בשאלת השוער שיעלה בהרכב של גוטמן.

שלושת השוערים, אופיר מרציאנו, אריאל הרוש וגיא חיימוב עורכים אימונים כבר יומיים עם מאמן השוערים גיורא אנטמן. כאמור, זו הסוגיה שמעסיקה את הצוות המקצועי יותר מכל. "לטעמי זה יסתיים לכל המאוחר ביום ראשון", הבהיר אתמול גוטמן במסיבת עיתונאים שערך והוסיף: "אחד מהשלושה יידע ביום שישי שהוא יהיה השוער הראשון".

על פי גוטמן אין עדיין החלטה, אך נכון לרגע זה מי שמקבל עדיפות הוא שוערה של מ.ס אשדוד אופיר מרציאנו. גם באימון אתמול אפשר היה לראות כי השוער הצעיר שבחבורה נראה חד ומפוקס. היום צפויים לשחקנים שני אימונים ואחריהם יהיה לצוות המקצועי קל יותר להחליט.

"אין שום כוונה שתהיה סחבת בנושא הזה", סיפרו בנבחרת, "גוטמן יודע ששוער צריך ביטחון והכנה למשחק שהיא קצת שונה משחקן שדה. לכן היא תתקבל עד התפזרות הנבחרת ביום הכיפורים".

בן חיים מקבל הסברים מגוטמן - נמצא בתמונת ההרכב // צילום: אלן שיבר

שאר ההרכב כמעט סגור

בשאר העמדות גוטמן הרבה יותר רגוע. בהרכב הפותח ישנם כמה שחקנים שמסומנים כאלה שיפתחו לפחות במשחק הראשון בקפריסין.

בחוליית ההגנה אלה המגנים אייל משומר ורמי גרשון כאשר במרכז גוטמן ימשיך לתת אמון באיתן טיבי וטל בן חיים.

גם בקישור לא צפויות הפתעות גדולות ומקומם של ביברס נאתכו, ערן זהבי וגילי ורמוט מובטח כל עוד הם יהיו בריאים ויעמדו לרשותו של הצוות המקצועי.

בחוד זימן גוטמן לא פחות משמונה חלוצים, אבל בסופו של דבר, מספרים בנבחרת, מי שנמצא לדעת המאמן בכושר הטוב ביותר הוא חלוצה של אוסטריה וינה עומר דמארי.

גוטמן התייחס אתמול גם לחלק הקדמי שלו שמשופע בלא מעט שחקנים איכותיים. "לבלגיה במונדיאל האחרון היו הרבה שחקנים שמסוגלים ליצר את הרגע הקסום של הבקעת שערים, וכך גם אני עשיתי", הסביר המאמן הלאומי את שיקוליו והוסיף: "יש המון שחקנים בחלק הקדמי שנמצאים ביכולת נהדרת".

בימים האחרונים עלו לא מעט סימני שאלה בנוגע לשחקנים שנותרו מחוץ לסגל. בין השמות הבולטים נמצאים הקשרים יוסי בניון, ליאור רפאלוב, חן עזרא, מהראן ראדי וגל אלברמן, כולם היו חלק מהקמפיין הקודם אך נשארו הפעם מחוץ לסגל. "כל השמות הללו שייכים לסגל הרחב" הבהיר המאמן והוסיף: "התקשרתי ליוסי בניון לאחר שנפצע ואיחלתי לו החלמה מהירה משום שהיה בכושר טוב. הוא חוזר מפציעה וזה הזמן שלו להשלים את החסר ברמה האישית. אותם הדברים אמורים לגבי רפאלוב. חן עזרא היה מצוין נגד הפועל פ"ת, אבל החלטתי על שחקנים אחרים בעמדה שלו. יש לנו הרבה שחקנים שיכולים לשחק בכמה עמדות בהגנה, למשל שרן ייני ועומרי בן הרוש, וזה נתן לי את האות לזמן כמה שיותר שחקנים בחלק הקדמי".

משם עבר גוטמן להסביר מדוע השאיר בחוץ את חלוץ מכבי ת"א עדן בן בסט, זאת למרות שזימן שמונה חלוצים. "עדן בן בסט עבר מתקופה של חוסר משחקים בצרפת לתקופה של הרבה מאוד משחקים במכבי ת"א והוא צריך את הזמן בכדי לחזור ליכולת שלו".

משלושה יפתח אחד, מי זה יהיה? // צילום: אלן שיבר

מי מזלזל בקפריסין?

מעבר לסגל, גוטמן מתכוון לעבוד בעיקר על הצד הטקטי מייד כשינחתו בישראל כל הלגיונרים. בנבחרת לא אהבו את הזלזול בנבחרת הקפריסאית, שנכשלה בקמפיינים האחרונים שלה. בליגה הקפריסאית אין הגבלה על כמות הזרים ותהליך דומה קורה גם בנבחרת עם אזרוחם של לא מעט שחקנים. "יש להם בלם מפורטוגל, קשר צרפתי ושחקנים טובים שמשחקים מחוץ לקפריסין", הסביר המאמן, "הייתי במשחק שלהם בבוסניה והפתיחה לא סימנה את מה שהולך להיות, אבל בכל רגע נתון קפריסין יכולה להיות מסוכנת במתפרצות. אם אתה לא מוכן, אתה יכול להיענש. להוציא את בלגיה, הכל פתוח בבית".

גוטמן העדיף לזמן שחקני הגנה מהירים דוגמת אייל משומר, רמי גרשון ואת הבלם איתן טיבי, בעיקר משום שלקפריסין יש חלק קדמי מהיר שעשה לא מעט צרות לבוסניה במשחק הראשון.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

"כריסטופי, שמשחק בליגה השוויצרית, הוא שחקן מהיר מאוד", אמר גוטמן, "יש להם שלושה שחקנים מאוד מהירים בחלק הקדמי וברגע ששלושתם יוצאים להתקפות מתפרצות הם קבוצה מאוד מסוכנת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר