"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אופניים בסטייל

אופניים שעשויים מעץ, אופניים שמתקפלים לכדור וכאלה שמרכיבים כמו רהיט • האופניים המעוצבים בעולם

,עודכן
אופני ה־Locust של ג'וזף קאדק // צילום: Josef Cadek // אופני ה־Locust של ג'וזף קאדק

יום כיפור מוכר לרבים מאיתנו כחג האופניים. רבים בוחרים לנצל את העובדה שהכבישים בחג ריקים ומדוושים בהנאה על האספלט הפנוי ממכוניות. יש מי שרוכב על אופני עיר, יש מי שמפגין יכולות מרשימות עם אופני פעלולים ואחרים מדוושים על אופני כביש.

רוצים לקבל עדכוני חדשות שוטפים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

מעצבים רבים ברחבי העולם לא ממש מודעים לקיומו של חג האופניים הלא רשמי ויוצרים אופניים מעוצבים ממגוון חומרי גלם יוצאי דופן ובשלל צורות. את רובם המכריע של האופניים אי אפשר לקנות בחנויות והם נוצרים במסגרת פרויקטים ותערוכות. מחירם של אלה המוצעים למכירה מגיע לאלפי שקלים.

המעצב הצ'כי ג'וזף קאדק (Josef Cadek) יצר את ה־Locust, אופניים מתקפלים שעוצבו בהשראת חגב והמגיעים בשילוב הצבעים ירוק וצהוב. האופניים עשויים משילוב חומרים שהמפתיע שבהם הוא פלסטיק קשיח במיוחד. "כשעיצבתי את דגם האופניים המתקפלים, היה חשוב לי להביא לידי ביטוי את השמירה על איכות הסביבה לצד נוחות ותחכום", אומר קאדק. האופניים ידידותיים לרוכב, נטולי שרשראות ובעלי קווים נקיים וכידון המאפשר כוונון של זווית וגובה. המבנה הארגונומי מותאם לרוכבים נמוכים וגבוהים במיוחד. לדברי קאדק, האופניים עומדים בסטנדרטים של אופני עיר והרכיבה עליהם נוחה ובטוחה. ה־Locust מצוידים בכידון עגול ובמנגנון מיוחד כך שהגלגלים משתלבים זה בזה והאופניים מתקפלים לכדי כדור עגול. במצבם המקופל מדובר באופניים קומפקטיים כל כך וקלי משקל עד שאפשר להכניסם לשקית או לתיק צד. בשלב הזה האופניים אינם מיועדים למכירה, אך קאדק מגלה שבעתיד תהיה אפשרות לרכוש את הכלי הדו־גלגלי המרשים הזה באינטרנט.

אופניים של השיאן האולימפי כריס בורדמן

גם השיאן האולימפי ורוכב האופניים הנודע כריס בורדמן הוציא מתחת ידו אופניים במראה בלתי שגרתי שאינם מיועדים למכירה. האופניים עשויים מסיבי פחמן, כוללים סוללה שתסייע במהלך הרכיבה בעליות ובהרים וכן מערכת נעילה מובנית המופעלת רק על ידי טביעת האצבע של הבעלים, ומצוידים במחשב שיכול לדווח על כמות הקלוריות שנשרפו. המעצב הישראלי הנודע רון ארד, ששמו נקשר במגוון פריטי עיצוב מדוברים דוגמת משקפיים, בפסלים ובתכנון מוזיאון העיצוב בחולון, מגדיר מחדש את המושג חשיבה יצירתית. ארד עיצב אופניים נוטפי שיק בעיצוב ייחודי המותאם לסגנונו והעושה שימוש בפלדה בעיצוב גלגלי האופניים המסולסלים.

אופניים של המעצב רון ארד

מניו זילנד מגיעים אלינו ה־YikeBike, אופניים חשמליים נטולי פדלים ומעוצבים במיוחד. אמנם אי אפשר לדווש בהם למרחקים ארוכים, אבל כושר הגמישות שלהם ויכולת הקיפול מעוררים השתאות. אפשר למצוא כמה דגמים שלהם בשלל צבעים. הם אמנם קומפקטיים, אך מחירם לא נמוך כלל ומגיע לכ־22 אלף שקלים בארץ.

אופניים מעץ בעיצוביאן גונווג. להשיג באתר:www.jangunneweg.com,מחיר: 16,000 יורו

ויש מי שדווקא הפך את הרעיון היצירתי למוצר הנמכר לכל דורש ומדווש. המעצב ההולנדי יאן גונווג (Jan Gunneweg) אוהב להשתמש בחומרי גלם טבעיים. חיבתו הרבה נתונה לעץ וכבר בילדותו נהג לבנות בקתות עץ. האופניים הייחודיים שעיצב גונווג הם מעץ אגוז מלא, והוא אף השתתף איתם במירוצי אופניים כדי להוכיח שעץ הוא חומר גלם איכותי לא פחות מפלדה ומברזל. משקלם של האופניים 15 ק"ג, ולדבריו של גונווג, ההשראה לעיצובם היא האדם. ואכן, שני החישורים שבאופניים מדמים שתי רגליים. עץ האגוז שממנו עשויים האופניים סופג את הזעזועים באופן מושלם כך שמתאפשרת רכיבה רגועה. "בעיצוביי חשוב לי להביא לידי ביטוי את החיבור שבין האדם לטבע", מציין גונווג. "האופניים משלבים פשטות ופונקציונליות לצד עיצוב בלתי שגרתי". מחיר האופניים 16 אלף יורו, והם ניתנים לרכישה באתר המעצב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר