"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ההפתעה בתקציב: הוזלה משמעותית בחשמל

שר האוצר לפיד הציג את עיקרי התקציב, שמהווה "בשורה לשכבות החלשות ולמעמד הביניים" • ההפתעות: 4 מיליארד לביטחון מעבר לסיכום והוזלה משמעותית במחיר החשמל

,עודכן
"תקציב עם בשורות", שר האוצר יאיר לפיד // צילום: יהושע יוסף // "תקציב עם בשורות", שר האוצר יאיר לפיד

שבועות לפני תחילת הדיונים על תקציב 2015, שר האוצר יאיר לפיד וראשי משרדו הציגו במסיבת עיתונאים את עיקריו. גודלו של התקציב אמור לעמוד על 328 מיליארד שקלים. הגדלת התקציב תתאפשר, כך על פי גורמים באוצר, בעקבות גבייה יעילה יותר של המסים וסגירת פרצות מס.

בדבריו, הדגיש לפיד כי מדובר בתקציב עם בשורות לאזרחי ישראל "הן מהשכבות החלשות והן ממעמד הביניים. תקציב זה לא רק מספרים ודיאגרמות".במהלך נאומו בישר לפיד על הוזלה במחירי החשמל. "בינואר נוכל להוזיל את תעריפי החשמל באחוז דו-ספרתי".

הסוגיה העיקרית שעמדה במחלוקת, תקציב הביטחון, תזכה לפתרון כבר במסגרת תקציב 2014, כששמונה מיליארד שקלים יועברו למערכת הביטחון למימון מבצע "צוק איתן". בשנה הבאה יקבל משרד הביטחון תוספת של שישה מיליארד שקלים. כמו כן, יוזרמו ארבעה מיליארד שקלים מעבר למתווה שסוכם עם שר הביטחון יעלון וראש הממשלה נתניהו.

גם התקציבים החברתיים יוגדלו: 1.8 מיליארד יועברו לחינוך, תקציב משרד הבריאות יגדל ב-2.8 מיליארד שקלים, והמשרד לביטחון פנים יזכה לתוספת של כמיליארד שקלים. בנוסף, יפעיל משרד הרווחה תכנית "להזדקן בכבוד", שמיועדת להוצאתם של 200 אלף קשישים ממעגל העוני.

כמו כן, לפיד הצהיר כי תכנית "מע"מ 0", שעל אישורה נאבק במשך תקופה ארוכה, תעבור במושב החורף של הכנסת שיחל לאחר החגים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר