"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אלקין יוזם פיקוח פרלמנטרי על גופי המודיעין

המהלך יאפשר את הידוק הפיקוח של הכנסת על גופי המודיעין השב"כ, המוסד ואמ"ן, לפי המתכונת הקיימת בסנאט האמריקני

,עודכן
צילום: אורן נחשון // אלקין

יו"ר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת ח"כ זאב אלקין (ליכוד) יוזם מהלך חקיקתי, שיאפשר את הידוק הפיקוח של הכנסת על גופי המודיעין השב"כ, המוסד ואמ"ן, לפי המתכונת הקיימת בסנאט האמריקני.

על כך החליט אלקין בעקבות פגישה שקיים בשבוע שעבר בוושינגטון עם הסנאטורית דיאן פינשטיין, המשמשת יו"ר ועדת המודיעין בסנאט. פינשטיין סיפרה לאלקין כי הובילה מאבק עיקש להידוק הפיקוח הפרלמנטרי על גופי המודיעין בארה"ב, וכן סקרה את המצב המשפטי בארצה, שמאפשר את הפיקוח.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בשיחה עם "ישראל היום" אמר אלקין כי בכוונתו לקדם בוועדת חו"ב חשיבה יסודית לגבי הסדרת הנושא בחקיקה הישראלית. לדבריו, אחת הסוגיות המרכזיות שעלו בצוק איתן היא הפער הקיים בין המידע שיש לגופי המודיעין לבין המידע שמגיע לח"כים החברים בוועדות המשנה המפקחות עליהם. הוא סבור כי יש לבחון הסדרה בחקיקה של חובת השקיפות המלאה לפיקוח הפרלמנטרי, שבה יוגדר מה חייבים גופי המודיעין להציג, למי הם מחויבים לדווח, מהן סמכויות הממשלה להגביל גישה לחומרים שנחשבים מסווגים, איזה סוג של חומרים היא רשאית לסווג ולמי הסמכות לעשות כן. כאשר המידע יוצג בדרך זו לח"כים, הם יוכלו לבחון ולשאול את השאלות הנכונות, וכך לבצע את תפקידם הבסיסי בוועדת חו"ב, שלמעשה היא הכלי היחיד לפיקוח על גופי המודיעין.

כיום יש רק לראש השב"כ חובה, על פי חוק, להופיע אחת לשלושה חודשים בפני ועדת המשנה למודיעין, אך גם בחובה זו אין אמירה חדה על מה הוא נדרש לדווח. שאר גופי המודיעין מחויבים לדווח על פי דרישת הוועדה באופן כללי, ואולם במקרים אלה יש עמימות בנושא.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר