גל של חגים הולך וקרב אלינו, ורבים כבר מפרפרים בניסיון למצוא את הדג המושלם לסעודת החג. על פי נתונים שפירסמו משרד החקלאות ופיתוח הכפר וארגון מגדלי הדגים, המוביל בראש טבלת המכירות הוא דג הקרפיון, אחריו מזנב האמנון ובמקום השלישי הבורי.
כך, בחודש תשרי נצרכים כ־800 טונות קרפיונים לעומת 250 טונות בשאר חודשי השנה, כ־750 טונות דגי אמנון לעומת 550 טונות בשאר חודשי השנה, וכ־250 טונות בורי לעומת 170 טונות בשאר חודשי השנה.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
על פי הנתונים, בחודש ממוצע צורך הישראלי 1 ק"ג של דגים ומוצריהם, ואילו בחודש תשרי נוסקת הצריכה פי שניים ומגיעה ל־2 ק"ג לנפש. יצוין כי במדינות הים התיכון הצריכה השנתית היא 20-40 ק"ג לנפש, ביפן צורכים 60 ק"ג לנפש, ואילו האמריקנים צורכים כ־8 ק"ג לנפש לשנה.
על פי נתוני משרד החקלאות ופיתוח הכפר, בשנת 2013 צרכנו כ־75 אלף טונות דגים ומוצריהם. רמות המחירים של הקרפיון, האמנון והבורי צפויות להיות דומות לשנה שעברה - קרפיון יעלה 23-25 שקלים לק"ג, אמנון יימכר תמורת 25-35 שקלים לק"ג, ובורי יעלה 28-37 שקלים לק"ג.
רימון מוסיף המון
במשרד החקלאות פירסמו גם נתונים על סמלי החג הנוספים - הרימונים, הדבש והתפוחים. על פי הנתונים, מגדלי הרימונים חווים קשיים לאחרונה והרחבת הנטיעות הופסקה. למרות זאת היבולים עלו משמעותית, ובשלוש השנים האחרונות ייצוא הרימונים מישראל כמעט הכפיל עצמו. בתקופת החגים צורכים הישראלים כ־10,000 טונות רימונים מתוך כ־15 אלף טונות רימונים שצורכים הישראלים לאורך כל השנה. ישראלי אוכל בממוצע כשלושה רימונים בשנה, שניים מהם בחודש תשרי, כך שחודש תשרי מהווה את רוב המכירות.
החודש המתוק בשנה
וכשמדברים על ראש השנה, אי אפשר שלא לדבר על דבש. 40 אחוזים מהתצרוכת השנתית של דבש בישראל מתרכזת בתקופת חגי תשרי, ובעיקר בראש השנה. מדובר בצריכה של כ־1,600 טונות דבש בחודש אחד, בשווי כולל של 60 מיליון שקלים. ישראלי ממוצע צורך בחודש תשרי כ־200 גרם דבש בממוצע (לפי חישוב האוכלוסייה החוגגת את חגי תשרי). במהלך השנה כולה צורכים הישראלים כ־4,000 טונות דבש, כחצי ק"ג דבש לנפש.
זמן התפוח
ומה באשר לתפוחים? מתברר כי ישראלי אוכל בממוצע כ־125 תפוחים בשנה. מדובר בכמות גדולה מאוד לאורך כל השנה, ולכן העלייה לקראת חגי תשרי היא מינורית - 16-17 תפוחים בתשרי לעומת 13-12 בחודש רגיל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו