"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

כשריבלין פגש את טשרניחובסקי

נשיא המדינה קיבל את שטר 50 שקלים החדש • לשטר טכנולוגיה נגד זיופים

,עודכן
הנשיא והנגידה מציגים את השטר // צילום: לע"מ // הנשיא ריבלין והנגידה פלוג מציגים את השטר

נשיא המדינה רובי ריבלין קיבל היום את שטר 50 השקלים החדש הראשון מידי נגידת בנק ישראל, קרנית פלוג. השטר החדש נושא את דיוקנו של המשורר שאול טשרניחובסקי, והוא ייכנס למחזור ערב ראש השנה.

רוצים לקבל עדכוני חדשות שוטפים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בפגישתם בירך הנשיא את הנגידה והדגיש את חשיבות עצמאותו של בנק ישראל: ״כלכלת ישראל חזקה", ציין הנשיא ריבלין. "יחד עם זאת, היא עומדת בפני סכנות מאיימות בגלל מצב הכלכלה בעולם, כפי שהושפענו ממנו בשנים האחרונות ואנו עדיין מושפעים ממנו וכמובן גם בגלל התנודות וההוצאות הבלתי צפויות של מדינת ישראל כצורך להגן על עצמנו״. הנשיא הוסיף ואמר: "היציבות של הכלכלה תלויה ביכולת שלנו לייצר הכנסה שתהיה תואמת להוצאה ושתקרת ההוצאה לא תהיה כזו אשר תוכל להביא לידי ערעורה של מדינת ישראל. הייתי בין האנשים, שהובילו את חוק בנק ישראל, אך החוק אינו מספיק על מנת לבסס את עצמאותו של בנק ישראל. יש לנו טובים ומצוינים בבנק ישראל ובראשם הנגידה".

נגידת בנק ישראל, קרנית פלוג, הודתה לנשיא על הדברים, הציגה בפניו את השטר, הראתה לו את הסימנים הייחודים לשטר החדש והבהירה כי: ״ברצוני להודות לך מאוד על הדברים האלה וגם על תמיכתך לאורך השנים בעצמאות בנק ישראל. אני שמחה להיות פה ולהציג לך את השטר הראשון בסדרת השטרות החדשה. אני מקווה כי בסופו של דבר יהיה לנו תקציב, שישמור על היציבות ויתמוך בצמיחה וייהנו ממנה כל אזרחי ישראל".

השטר החדש גרר ביקורת ועורר חששות כבדים שהציבור יתבלבל בשל הדמיון לשטרות הקיימים של 20 ש' שיהיו במחזור במקביל במהלך 2015. בבנק ישראל הרגיעו: אין דמיון בין השטרות, הגוון שונה והמספרים לא באותו גודל. בשטר החדש יש סימני ביטחון בולטים ומיוחדים. כמו כן, הדיוקן בשטר החדש הוא לרוחב ולא לאורך. בשטר הקיים של 20 השקלים דיוקנו של משה שרת הוא לאורך. השטר הבא שייכנס למחזור יהיה 200 ש' ועליו דיוקנו של המשורר נתן אלתרמן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר