לקראת החג עמלים רבים על תפריט חגיגי הכולל מנות אהובות על בני המשפחה. יש בתים שבהם כל אחד מופקד על מנה מיוחדת ובאחרים יש אמא או סבתא שלא מוכנות שיסייעו להן במלאכת הכנת ארוחת החג. בשנים האחרונות רבים בוחרים בדרך הקלה ואת המנות שיגישו לשולחן הם מוציאים מקופסאות פלסטיק שהגיעו ממסעדות ומחברות קייטרינג המציעות אוכל מוכן. אחרים בוחרים בבית מלון או במסעדה לחגוג בהם את ראש השנה.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
ביסל'ה

סלט לראש השנה של ביסל'ה // צילום: שרית גופן
בית האוכל החדש ביסל'ה בתל אביב מביא עד הבית ארוחת ראש השנה. השף נעם דקרס בנה שורת מנות בדגש על תזונה נכונה ומאוזנת, עתירה בירקות ומבוססת על מרכיבים טבעיים בלבד - נטול טיגון וללא חומרים משמרים. התפריט מציע מנות חג קלאסיות דוגמת גפילטע פיש (40 שקלים ל־4 יחידות) וכבד קצוץ (40 שקלים ל־500 גרם). גם מנות עשירות מציעים בביסל'ה: צלי טלה ללא עצם עם ארטישוק ירושלמי וירקות שורש (170 שקלים ל־4 מנות) ודניס צלוי בלימונים כבושים, שום, פלפלים קלויים וכוסברה (150 שקלים ל־4 מנות).
יש להזמין מראש. טלפון להזמנות: 03-6542888
מסעדת הום מייד

במסעדת הום מייד בתל אביב תגלו תפריט עשיר של אוכל ביתי ובריא מוכן לארוחת החג. "במסעדנייה שלנו היה ברור לנו שאנחנו לא מחקים את הטעם של אף אחת מהאימהות", מגלה השף רועי טל ממסעדת הום מייד. "בחרנו מגוון של תבשילים ומנות שמשקף את כור ההיתוך הקולינרי המאפיין את המטבח הישראלי ונתנו את הטוויסט שלנו". בין המנות בתפריט: סלט עדשים וגריסים עם קולרבי או שומר ותפוזים צלויים (15 שקלים ל־250 גרם). לראשונות מוצעים עלי גפן עם אורז, משמשים וצנוברים (18 שקלים לחמש יחידות) וגלילת בשר עם חציל קלוי ופיסטוק בבצק פילו (12 שקלים ליחידה). בעיקריות תגלו אורז עם פירורי טלה, חמוציות והמון ירוקים (22 שקלים ל־250 גרם) וסלק ממולא בבשר ובגריסים או בגירסה טבעונית (18 שקל ליחידה).
יש להזמין מראש. להזמנות: 03-6248111
מתחם השף ניר צוק
במתחם השף ניר צוק ביפו חוגגים את ראש השנה בארוחת חג הכוללת מנות צמחוניות ובשריות. "התפריט נעשה בהשראת בית אמא ומציע ארוחה בסגנון יהודי עכשווי", אומר השף ניר צוק. בתפריט מככבות מנות קלאסיות, ובהן מרק עוף עם קניידלך וורניקס, כבד קצוץ וגפילטע פיש. לעיקריות מוגש דג ים בליווי ירקות צעירים או קדירת טלה. לקינוח מציע השף גירסה מיוחדת של תפוח ודבש. מחיר הארוחה הכוללת מנת פתיחה, ראשונה, עיקרית וקינוח - 350 שקלים לסועד.
להזמנות: 03-5184668
מלון דניאל הרצליה
בערב ראש השנה יארח מלון דניאל מרשת מלונות טמרס לארוחת חג מסורתית יחידים, משפחות וקבוצות עד 30 איש. ארוחת החג תתקיים במסעדת המינגווי במלון בבופה עשיר שיציע לכל משפחה לערוך בעצמה את התפילות וסידור החג. בתפריט יככבו מנות קרות של סלטים: מלפפונים עם רצועות עוף וצ'ילי, חציל סיני מאודה עם נבטים ובצל ירוק, וכן פלטות קרות, ובהן סינטה צלויה במלח ים אטלנטי וסוכר חום, סלמון אפוי בשמן זית ואסטרגון. ובעיקריות - חצי עופיון על מצע בצלצלים צלויים וריבת ענבים שחורים, ברווז פקין ברוטב תפוז סיני וצ'ילי. הילדים ייהנו משניצלונים, מפסטה ומנקניקיות עטופות בבצק. מחיר הארוחה לאדם: 660-225 שקלים, כולל תפריט גלאט כשר.
להזמנות: 09-9528282
רשת מלונות דן
ברשת מלונות דן מציעים לכם ליהנות מארוחת חג בערב ראש השנה. כך למשל במלון דן כרמל בחיפה תיהנו מארוחה הכוללת מנה ראשונה, עיקרית ואחרונה. בין השאר יוגשו פילה לברק פיקנטי, דואט כתף בקר ופרגית צרובה בגריל וזר ירקות ומחית תפוחי אדמה. לקינוח מעדן תפוחים וקדאיף ברוטב רימונים.
במלון דן אכדיה בהרצליה מוצעים בין שלל המנות סלמון כבוש, קרם סלק וסירופ רימונים אסיאתי ופילה בקר ביין אדום מרוכז וראגו פטריות. בסיום תיהנו מקינוח דוגמת טארט טאטן. מחיר ארוחת החג משתנה בהתאם למיקום המלון: 450-200 שקלים לאדם. להזמנות: 1-700-50-50-80

שף דן אכדיה אריק פורת ושולחן החג // צילום: לירון אלמוג
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו