"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סופר־דריבטיבס הישראלית נמכרה ב־350 מיליון דולר

ענקית הפיננסים אינטרקונטיננטל אקסצ'יינג' רוכשת את החברה במזומן • החברה עוסקת בהגברת השקיפות בתחום תמחור אופציו

,עודכן
סופר־דריבטיבס הישראלית נמכרה ב־350 מיליון דולר // צילום: אי.פי // סופר־דריבטיבס הישראלית נמכרה ב־350 מיליון דולר

ענקית הפיננסים אינטרקונטיננטל אקסצ'יינג' (ICE) רוכשת את סופר־דריבטיבס (superderivatives), שיש לה שורשים ישראליים, תמורת סכום המוערך בכ־350 מיליון דולר. כך דיווחו כלי התקשורת המובילים בחו"ל בסוף השבוע.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

העיסקה אמורה להתבצע תמורת מזומן והיא צפויה להסתיים במהלך הרבעון האחרון של השנה הנוכחית. החברה הרוכשת, ICE, נסחרת בוול־סטריט ומוערכת בשווי של יותר מ־20 מיליארד דולר.

סופר־דריבטיבס הוקמה בשנת 2000 על ידי ד"ר דוד (דודי) גרשון, והמטה העסקי שלה כיום ממוקם בניו יורק. בתל אביב יש לחברה מרכז מו"פ במגדלי עזריאלי. החברה נועדה להכניס שקיפות לתחום של תמחור האופציות, ענף סבוך ומורכב הנעזר בנוסחאות מתמטיות מורכבות ובמודלים מסובכים כדי לייצר בו תמחורים.

היו"ר והמנכ"ל של החברה הרוכשת אינטרקונטיננטל אקסצ'יינג', ג'פרי שפרכר, אמר ל"וול־סטריט ג'ורנל" כי "סופר־דריבטיבס היא חברה חדשנית של מידע יקר על נגזרים וטכנולוגיה, והיא תמשיך לשחק תפקיד באספקת שירותי הסליקה והמידע שלנו". לפי ההערכות בשוקי ההון, סופר־דריבטיבס היתה אמורה להנפיק עצמה בוול־סטריט בשווי של יותר ממיליארד דולר, אך ככל הנראה ההצעה לרכישה קסמה יותר לבעליה.

כיום לחברה יש נוכחות גלובלית גדולה, והמודל הפנימי שלה הפך שימושי ונפוץ עבור מוסדות פיננסיים רבים. ענקי הבנקאות והפיננסים משתמשים בשירותיה, ובהם סיטיגרופ, ברקליס ודויטשה בנק. גם חברות היי־טק דוגמת מיקרוסופט, יבמ וחברות רבות נוספות נעזרות בה, וכמובן בתי השקעות וגם גופים עסקיים רבים בישראל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר