"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הוועדה המחוזית בי־ם דחתה התוכנית להפקת נפט מפצלי שמן

ארגונים ירוקים בירכו על ההחלטה: "החלטה אמיצה" • הערכה: חברת IEI תעתור לבג"ץ

,עודכן
נדחתה התוכנית להפקת נפט מפצלי שמן // צילוםף אי.פי // נדחתה התוכנית להפקת נפט מפצלי שמן

הוועדה המחוזית בירושלים החליטה אתמול, בתום דיון שנמשך יותר משבע שעות, לדחות את התוכנית להפקת נפט מפצלי שמן בשפלת יהודה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

השר להגנת הסביבה עמיר פרץ, ממובילי ההתנגדות לתוכנית, אמר: "זהו יום חשוב לסביבה ולאזרחי ישראל, שזכו מחדש באחד האזורים היפים והמתוירים בישראל. זהו גם יום חשוב בעיקר לילדינו, שיכולים להיות בטוחים שמשאבי הטבע של ישראל נשמרים ויכולים לשמש אותם בעתיד, אם יידרשו לכך".

מהחברה להגנת הטבע נמסר: "בדיון הארוך התברר חד־משמעית כי רב הנסתר על הגלוי, כי יש שאלות רבות שנותרו ללא מענה ראוי וכי הנזק בפרויקט עלול להיות גדול הרבה יותר מהתועלת שלו. לנוכח זאת, אין כל מקום לקידוחי נפט בשפלת יהודה - מדובר בהחלטה אמיצה וראויה של הוועדה".

מנגד, גורמים המקורבים לחברת IEI, שהיתה אמורה להיות אמונה על הפרויקט, אמרו אתמול כי "בוועדה היתה כתישה והכתשה. בעוד שכל דבר שאמרה החברה היא היתה צריכה לגבות בנתונים ובעובדות, היה נדמה שהירוקים והמתנגדים האחרים היו משוחררים מהעניין הזה כשהעלו את הטיעונים שלהם". החברה מסרה אתמול בהודעה רשמית כי היא "בוחנת את המשך הצעדים".

ההערכות הן כי אחד הצעדים האפשריים של החברה הוא עתירה שלה לבג"ץ. החברה קיבלה רישיון מהמדינה עוד ב־2008, אבל סידרה ארוכה של התנגדויות, כמו אלה שהיו אתמול, ומאבק עיקש של הירוקים, עיכבו מאוד את הפרויקט, וכעת נראה שסיכויי הגשמתו ירדו מאוד. וכך, למרות התמיכה מטעם משרד האנרגיה והתשתיות והטיעונים של רשות המים, שהפריכו חלק מחששות המתנגדים, נפלה ההחלטה ונפסלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר