"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סבל היזידיות: נאנסות ונמכרות כרכוש

מאות הצעירות שמוחזקות על ידי ארגון דאעש נאלצות לבחון בין התאסלמות למוות

,עודכן
צילום: רויטרס // נשים יזידיות בעיראק

מאות צעירות יזידיות מוחזקות בבית כלא סודי על ידי ארגון דאעש שם הם נאנסות בשיטתיות ונמכרות כרכוש, כך סיפרו ניצולים שהצליחו לברוח בצורה זאת או אחרת משבי ארגון הטרור הג'יהאדיסטי.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

לדבריהם, בידי הנשים המוחזקות בבית הכלא "באדוש" בעיר מוסול, ניצבות לפני שתי ברירות: אלה המתאסלמות נמכרות ככלות ללוחמים איסלאמיסטים, במחירים זולים של 25 דולר ועד 150 דולר. לעומת זאת, הצעירות שאינן מוכנות להתאסלם נאנסות באופן יום יומי ובסופו של דבר תהליך של מוות איטי ואכזרי.

העדויות הגיעו בין השאר מצידן של צעירות שהצליחו להחביא את המכשיר הסלולארי שלהן, והתקשרו לקרובי המשפחה שלהם כדי לספר על סבלן.

חלק מהנשים הוכרחו להתקשר לבני משפחותיהם על ידי שוביהן, כדי לתאר כיצד הן נאנסו על ידי עשרות גברים. כתוצאה מיחסי המין הכפויים רבות מהצעירות נכנסו להריון וילדו ילדים שנלקחו מהן.

לפני שהנשים הועברו לבית הכלא "באדוש", הוחזקו שם מאות אסירים שיעים, שעם השתלטות דאעש על מוסול הוצאו להורג 670 מהם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר