"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הצהרת חמאס: "דף לא נפגע, הוא עוד יכבוש את אל-אקצא"

דובר הזרוע הצבאית: "מחר ב-6:00 נתקוף את נתב"ג" • פוקס ניוז: "מקור ישראלי מעריך כי דף חוסל אמש" • ישיבת הקבינט הארוכה הסתיימה

,עודכן
מה עלה בגורלו של מוחמד דף? // צילום: רויטרס // מה עלה בגורלו של מוחמד דף?

צילום: רויטרס

הזרוע הצבאית של חמאס הצהירה הערב כי מפקדה מוחמד דף לא נפגעאמש במתקפה ברצועת עזה, בה נהרגו אשתו ובנו. "דף חי, והוא יכבוש את אל אקצא, עטור ניצחון", אמר דובר הזרוע הצבאית, והוסיף:"המנהיגים של האויב, מסתכלים על המסכים והמודיעין והמנגנונים שלהם גרמו להם להאמין ששיש להם מה לחגוג, אבל אתם פספסתם ונכשלתם".

הדובר, עטוי כיסוי פנים, אף איים כי הוא ממליץ לחברות זרות לא להגיע לישראל בשל מתקפת שיגורים שמתוכננת למחר בשעה 6:00 בבוקר.

מעט מוקדם יותר הערב, רשת החדשות האמריקנית פוקס ניוז דיווחה כי גורם מודיני ישראלי מסר כי ההערכות בישראל הן כי ראש הזרוע הצבאית של חמאס נהרג.

לעומת זאת, רשת אל ג'זירה ציטטה גורמים בכירים בחמאס שטענו כי ניסיון ההתנקשות של ישראל בראש הזרוע הצבאיתמוחמד דףכשל והוא לא נהרג בתקיפת הבית בשכונת שייח' רדואן ביום שלישי בלילה. על פי דיווחי הפלשתינים בבית שהופצץ בשכונת שייח' רדואן בעיר עזה, השייך למשפחתו של מוחמד א-דאלו ראש המערך הרקטי של חמאס, שהו בזמן התקיפה אשתו של דף וארבעת ילדיו. אשתו של דף ובנו הפעוט בן ה-3 נהרגו. בתו בת ה-5 נפצעה, ושני ילדים נוספים לא נפגעו.

אלפים השתתפו בהלוויית אשתו של דף ובנו שנקברו בבית הקברות של מחנה הפליטים ג'באליה בצפון הרצועה. המשתתפים בלוויה קראו לנקמה בישראל, תוך שהם מדגישים כי דף לא נפגע וכי היעדרותו מהלוויה נובעת מסיבות ביטחוניות, והמזל"טים של חיל האוויר שאספו מידע בהלוויה.

של מי הגופה הנוספת שהוצאה מההריסות?

בכירים בחמאס גינו את הריגת אשתו של דף ובנו: "הריגת אשתו ובנו של דף לא תעבור ללא תגובה לישראל", אמר בכיר הארגון מושיר אל מסרי. בנוסף סרבו בחמאס לאשר דיווחים ולפיהם גופה נוספת שהוצאה מבין ההריסות בבית בשכונת שייח' רדואן הייתה גופת ראש המערך הרקטי של חמאס ג'מאל מוחמד יאסין א-דאלו שגם בו ישראל ניסתה להתנקש בעבר.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

דובר חמאס בעזה סאמי אבו זוהארי אמר כי ראש הזרוע הצבאית של הארגון מוחמד דף הוא זה שיחליט אם תהיה רגיעה בדרום: "על תושבי ישראל ועוטף עזה להפנים כי רק מוחמד דף יחליט אם הם יכולים לשוב לביתם. דף יחליט אם תהיה הפסקת אש", התריס אבו זוהארי.

"הציונים אחראים להסלמה"

דובר נוסף של הארגון פאוזי ברהום אמר כי ישראל אחראית לקריסת המו"מ העקיף בקהיר ולהתדרדרות הביטחונית – לטענתו בעקבות הניסיון הכושל לחסל את דף: "הציונים בניסיונם השפל לרצוח את מוחמד דף ורצח אשתו ובנו התינוק אחראים להסלמה ולכישלון המו"מ".

ברהום ביקר את העובדה שמצרים לא גינתה את תקיפות ישראל והמתקפה על הבית בשייח' רדואן: "היכן קולה של קהיר שתגנה את הפשעים של ישראל בעזה והריגת אזרחים חפים מפשע? אנחנו רוצים לשמוע ממצרים מילים ברורות שבהן היא מטילה אחריות על ישראל להסלמה".

זמן קצר קודם אישר משרד החוץ בקהיר כי המגעים העקיפים בין הצדדים בחסות המצרים הופסקו וכי המשלחת הפלשתינית עזבה את מצרים. ראש המשלחת הפלשתינית עזאם אל אחמד כינס בקהיר מסיבת עיתונאים ובה אישר כי המו"מ כשל והופסק והטיל את האחריות על ישראל.

לדברי אל אחמד, יו"ר הרשות הפלשתינית אבו מאזן יצא לקטר להיפגש עם חאלד משעל ולנסות לשכנעו להמשיך במגעים לרגיעה ארוכת טווח בעזה: "ננסה להשיב את הצדדים לדיונים העקיפים בקהיר בעוד מספר ימים. לא התייאשנו מהניסיונות למנוע שפיכות דמים". אמר אל אחמד. בכיר חמאס עיזת א רישק שהשתתף בדיוני המשלחת הפלשתינית לא פסל אף הוא חידוש של המגעים אך הדגיש כי: "ישראל היא זו שכופה עלינו מלחמה. לא נותרה לנו ברירה אלא להילחם".

קטאר איימה לגרש את משעל משטחה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר