איראן ביצעה תקיפת סייבר בזמן "צוק איתן"

לדברי קצין בכיר באגף התקשוב, גורמים איראניים ניסו לפגוע ב"יעדי תשתית תקשורתיים, השייכים למרחב האזרחי של ישראל"

מטה הסייבר , צילום: דובר צה"ל

גורמים איראניים עשו מאמץ לבצע מתקפת סייבר נגד ישראל בזמן מבצע צוק איתן, כדי לפגוע ב"יעדי תשתית תקשורתיים, השייכים למרחב האזרחי של ישראל". כך גילה אתמול קצין בכיר באגף התקשוב.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

לפי הבכיר, "זה דבר שלא ראינו קודם לכן בהיקפים הללו, גם לא בסוגי היעדים". במהלך מבצע צוק איתן הודיע שירות הביטחון הכללי על ההתקפה, ולדברי הארגון מטרתה היתה "למנוע כניסה לכמות גדולה של אתרים ישראליים בו בזמן ולזמן ממושך".

עוד ציין אתמול הקצין הבכיר כי אתרי האינטרנט של צה"ל היו אף הם במוקד מתקפה. מדובר, בין השאר, באתר פיקוד העורף ובאתרי צה"ל בשפות השונות. 

מצד אחר, לא זוהתה תקיפה משמעותית נגד יכולות הרשת המסווגות יותר של צה"ל, וזאת, לפי הקצין הבכיר, משום ש"המערכות מבודלות ומוגנות בצורה טובה". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר