"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

קמרון: "אם לא נפעל - דאעש יגיע לרחובות לונדון"

ראש ממשלת בריטניה: "אני מסכים שעלינו להימנע משליחת צבאות, אבל ביטחון אמיתי יושג אם נשתמש בכל האמצעים"

,עודכן
דיוויד קמרון // צילום: אי.פי.אי // דיוויד קמרון

בטור דעה מיוחד שכתב ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון, בשבועון "סנדיי טלגרף" הוא התייחס לסכנות שמציב ארגון דאעש לבריטניה. "אני מסכים שעלינו להימנע משליחת צבאות, אבל ביטחון אמיתי יושג אם נשתמש בכל האמצעים", אמר.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

הוא הוסיף כי "איננו יכולים לעצום עיניים ולהניח שלא יהיה לכך מחיר. הקמת ח'ליפות קיצונית בליבן של עיראק וסוריה אינה בעיה רחוקה. זוהי דאגתנו כאן ועכשיו, שכן אם לא נפעל לעצור את המתקפה של תנועת טרור מסוכנת במיוחד, היא רק תתעצם עד שתפגע בנו ברחובות בריטניה". קמרון הזכיר גם כי "אנו כבר יודעים שיש להם כוונות רצחניות".

• • •

מכה לדאעש: הכורדים בעיראק משתלטים על אזור סכר מוסול

כוחות כורדים בצפון עיראק טוענים שגירשו את הארגון מהיעד האסטרטגי • ארה"ב ממשיכה לתקוף מטרות • אוסטרליה: "נקלוט פליטים מסוריה ומעיראק"

המתקפה של חיל האוויר האמריקני בעיראק נמשכת: מטוסי קרב ומל"טים מפציצים כבר מיום שבת מטרות של דאעש בצפון עיראק. גם אתמול חיל האוויר ריכז את מאמציו באזור סכר מוסול הגדול ביותר במדינה, שמהווה יעד אסטרטגי לארגון הטרור.

על פי הדיווחים המקומיים, כוחות כורדים על הקרקע כבר השתלטו על חלקים מהסכר, פחות משבועיים לאחר שהוא נכבש על ידי כוחו דאעש. הכוחות גירשו משם את מרבית כוחות דאעש שפעלו באזור.

הכורדים מכוונים מטרות באזור סכר מוסול // צילום: אי.פי

עם זאת גורמים כורדים ציינו כי הלחימה באזור לא הסתיימה ונמשכה גם בשעות הלילה. סכר זה, הגדול בעיראק, נחשב ליעד אסטרטגי בעיראק והשבתתו היתה פוגעת באופן אנוש באספקת המים והחשמל למוסול ואף משפיעה על בגדד, שתי הערים הגדולות בעיראק. פיצוצו היה מסכן את חייהם של אלפי בני אדם כתוצאה מגל המים הענקי שיכול היה להיווצר.

דוברו של נשיא כורדיסטן העיראקית, מסעוד ברזני, הבהיר אתמול כי "איננו שולטים עדיין בכל האזור". עם זאת גורם עיראקי אחר העריך בראיון ל"ניו יורק טיימס" כי ההשתלטות על אזור הסכר תושלם היום.

מצבא ארה"ב נמסר כי אמש בוצעו 14 תקיפות, לאחר 9 ביום שבת. בתקיפות אתמול נפגעו 10 רכבים משוריינים, 7 האמרים ועמדה אחת. על פי הדיווחים, 13 פעילים חוסלו ו־46 נפצעו.

אלא שלמרות ההתקדמות של הלחימה בעיראק, רבים במערכת הפוליטית בארה"ב סבורים כי הממשל לא עושה די כדי להילחם באיום מדאעש. "אנחנו חייבים להביס אותם", הדגיש אמש הסנאטור הרפובליקני רון ג'ונסון בראיון ל"פוקס ניוז", "האיום הזה הולך ומחריף - הוא לא הולך לשום מקום".

חברו למפלגה, חבר הקונגרס אדם קינצינגר, השווה את דאעש ל"סרטן שמאכל בכל". לדבריו, "אני חושב שמה שהתחלנו לעשות הוא טוב מאוד, אבל צריך להגביר קצב ולהבין שהשמדת דעא"ש היא בראש סדר העדיפויות שלנו".

גם במפלגה הדמוקרטית נשמעו קולות דומים, כאשר חבר הקונגרס אליוט אנגל אמר כי "צריך לעשות הכל כדי להביס את דאעש". לדבריו, "בסופו של דבר ייתכן שאפילו יהיו לנו כמה חיילים על הקרקע".

בתוך כך, אוסטרליה התחייבה לקלוט 4,400 פליטים מסוריה ומעיראק. שר ההגירה האוסטרלי סקוט מוריסון ציין כי קליטת פליטים אלה תתאפשר בזכות הצלחתה של אוסטרליה להגביל את כמות המהגרים הלא חוקיים המנסים להסתנן למדינת היבשת.

אלי לאון ויוני הרש, ארה"בטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר