"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

קרב משפטי: האם בנק ירדני ישלם על פיגועי חמאס?

האם "הבנק הערבי", שניהל את חשבונות חמאס, חולק באחריות ל־24 פיגועי טרור של הארגון בשנים 2004-2001?

,עודכן
איסמעיל הנייה // צילום: רויטרס // איסמעיל הנייה

בבית המשפט הפדרלי בברוקלין, ניו יורק יחל היום קרב משפטי שבסיומו יכריע חבר המושבעים האם "הבנק הערבי", שניהל את חשבונותחמאס, חולק באחריות ל־24 פיגועי טרור של הארגון בשנים 2004-2001.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

לא פחות מ־297 אזרחים אמריקנים חתומים על התביעה הייצוגית. צוות התובעים, בהובלתו של עו"ד גארי אוסן, יקרא לבית המשפט לקבוע שהבנק הירדני שניהל את החשבונות של אחמד יאסין, איסמעיל הנייה, אוסמה חמדאן ושמונה בכירי חמאס נוספים הוא שאחראי לפעולות שמומנו מהכספים שהיו בחשבונות אלו.

אוסן ינסה להוכיח כי הבנק סיפק ביודעין תמיכה חומרית לחמאס בכך שהחזיק באופן בלתי חוקי חשבונות בעבור הארגון. כן הוא ינסה להראות כי המוסד הפיננסי סיפק תמיכה חומרית לקבוצות טרוריסטיות, אשר באה לידי ביטוי בהעברות ישירות של מיליוני דולרים למשפחות של מחבלים מתאבדים ולתוכניות לעידוד ביצוע פיגועי התאבדות.

מדובר בתביעה אזרחית בהיקף של מיליארדי דולרים, נגד אחד המוסדות הפיננסיים הגדולים במזה"ת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר