"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"יש לנו גורל אחד, משותף"

עמיר בניון מוציא שיר חדש, "יוסף", ומבקש להעביר מסר של ביחד, ולא רק מתוך כאב • "יש רוח אחרת בחודש האחרון, אין לנו אלא להיות מאוחדים", הוא אומר

,עודכן
"כולנו צריכים להוריד קצת מהציניות שלנו". בניון // צילום: ענת לוי // "כולנו צריכים להוריד קצת מהציניות שלנו". בניון

כבר שנים שעמיר בניון לא מוכן שכלום יעבור לידו ללא תגובה, בייחוד כאשר מדובר ברגעים חשובים בהווה או בעבר של מדינת ישראל והעם היהודי. בסינגל חדש ששוחרר אתמול לתחנות הרדיו בשם "יוסף", מקבל הסיפור התנ"כי של יוסף ואחיו פרשנות מוסיקלית ייחודית של בניון. השיר החדש הוא סינגל שלישי מתוך אלבומו של בניון, "סופה" (בהפקתם של ליאור שושן ואודי תורג'מן), שייצא בסוף החודש, ושאותו הוא ישיק במופע ב־12.8 ביריד חוצות היוצר בירושלים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בשבועות האחרונים היינו עדים למשהו אחר שקורה בחברה הישראלית, מצד אחד פרץ של סולידריות ואחווה, ומצד שני קרעים בתוך החברה. בפרשת יוסף אפשר למצוא קווים שמתכתבים עם המציאות הזאת.

"זה נכון, והאמת היא שהשיר הזה נכתב לפני התקופה המזעזעת האחרונה, אבל הרעיון של השיר מלכתחילה נועד להראות שאפילו הגדולים ביותר באמת, הן מבחינת המעלות שלהם והחוכמה שלהם והמידות הטובות שלהם, ברגע שיש קרע ביניהם - באות אחר כך הרבה צרות בעקבותיו. ברגע שיש אחדות, שום דבר כבר לא יכול עלינו. לגבי התקופה האחרונה, לצערי הרב יותר מאשר מחברת אותנו השמחה מחבר אותנו הכאב, והגיע הזמן לנסות לרצות להתחבר ממקום של שמחה, ממקום של אחדות ודברים טובים, ולאו דווקא שהאחדות תבוא חלילה רק במצבי לחץ שבהם צריך כבר לעמוד על הרגליים האחוריות. ראיתי בחודש האחרון אחדות נפלאה, אבל הכל היה מעורבב, השמחה התערבבה בעצב".

היו גם גילויי שנאה ואלימות בתוך החברה שחשפו תופעה מדאיגה.

"לא נכנסתי לזה כי בעולם הזה קורה עכשיו דבר הרבה יותר חשוב וגבוה, קורה פה שינוי משמעותי לדעתי. בעקבות החודש האחרון יש רוח אחרת שקשה לי להגדיר אותה, שמשפיעה על העם. אני לא יודע איך להגדיר את זה, אבל כל פעם אנחנו מקבלים איזה סימן שאין לנו אלא להיות מאוחדים, לדאוג לעצמנו, ואני מקווה שבעזרת השם, בפעם הבאה זה יהיה כבר איחוד לא מהסוג הזה. קודם כל אני רוצה שלום בינינו, זה משהו שמאוד חשוב לי. אם אפשר שכולנו גם נוריד קצת מהציניות שלנו, זו יכולה להיות התחלה של משהו מעניין בחברה בישראלית, כי אנחנו מחוברים, יש לנו גורל אחד ומשותף כבר אלפי שנים וצריך להפנים את זה".

יצא לך להופיע בפני חיילים בחודש האחרון?

"יצא לי להופיע, אבל אין מה לדבר על זה. אני לא נלחמתי, בסך הכל הלכתי לשיר בשביל אנשים שנלחמו עבורי, ואני לא אוהב את זה שאנשים תופסים על זה קטע יחצני וטיפשי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר