"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

3 חיילים נהרגו ברצועת עזה, מטח לעבר ישוביי הדרום והשפלה

סמ"ר מתן גוטליב, סמ"ר עומר חי וסמ"ר גיא אלגרנטי נהרגו מקריסת מבנה בחאן יונס • 27 חיילים נפצעו • אזעקות נשמעו בראשון לציון ונס ציונה • מפקד פיקוד הדרום: "כל יום שעובר אנחנו מתקדמים לעמידה במשימה שהיא השמדת המנהרות" • הפלשתינים מדווחים על 76 הרוגים

,עודכן

דובר צה"ל מסר היום שלושה חיילי צה"ל נהרגו היום (ד') בשעות הצהריים בדרום רצועת עזהבמהלך פעילות מבצעית.במהלך היממה נפצעו 27 חיילים במהלך פעילות מבצעית ברצועת עזה. ההודעה נמסרה למשפחות החיילים. שמות ההרוגים הותרו לפרסום:סמ"ר מתן גוטליב, סמ"ר עומר חי וסמ"ר גיא אלגרנטי.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

3 חיילי צה"ל מיחידת "מגלן" נהרגו היום בשעות הצהריים כתוצאה מקריסת מבנה בחאן יונס עקב פיצוץ מטען בפיר של מנהרה. בכך עלה מניין ההרוגים במבצע "צוק איתן" ל-56.

במהלך היום נפצעו 27 חיילים במהלך הפעילות המבצעית. בתקרית אחרת נורה טיל נ"ט על טנק באזור נחל עוז, חייל אחד נפצע קל והיישוב עצמו נכנס לכוננות. ב-24 השעות האחרונות, פוצצו כוחות צה"ל 5 מנהרות ברצועת עזה. כן הותקפו למעלה מ-100 מטרות והכוחות נכנסו למרחבים קרקעיים חדשים שלא היו בהם קודם.

סמ"ר מתן גוטליב

סמ"ר עומר חי

סמ"ר גיא אלגרנטי

תקרית חריגה נוספת הייתה בשעות הבוקר נפצעו שני חיילים באורח קל באזור חירבת אחזעה כתוצאה מפגיעת נ"ט ב-D9. הכוח זיהה כוונה של פעיל חמאס לזרוק רימון, והמחבל נתקף מהאוויר ונהרג. בעקבות התקיפה, כ8 מחבלים זוהו כעוברים מהאזור לעבר בית אחר. מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו את הבית. שני מחבלים חוסלו כשניסו לברוח ושמונה נוספים כששהו בבית.

בשעות הצהריים הודיע צה"ל כי בעקבות הנחיית הרמטכ"ל, יהיה חלון הומניטארי בין השעות 15:00 ל19:00. לפי הודעת דובר צה"ל "חלון הזמנים ההומניטארי לא יחול על אזורים ברצועת עזה בהם מתנהלת פעילות מבצעית שתימשך כסדרה". למרות שבמערכת הביטחון מציינים כי ארגוני הטרור ברצועה ניצלו את הפסקות האש הקודמות לטובת התחמשות והתארגנות מחדש ללחימה, בצה"ל לא ויתרו על השורה הקבועה לפיה "כל ניסיון לנצל הפוגה זו לפגיעה בכוחות צה"ל ובתושבי מדינת ישראל יענה בתגובה חמורה".

על פי דיווחים פלשתינים פעילות צה"ל ברצועת עזה נמשכה בעוצמה רבה. דובר חמאס מסר כי אין הפוגה ישראלית, וכי מדובר ב"מנפולציה של האויב". "כרגע אי-אפשר להגיע לקהיר", סיכם דובר החמאס.

מפקד פיקוד הדרום, אלוף סמי תורג'מן, אמר: "כל יום שעובר אנחנו מתקדמים לעמידה במשימה שהיא השמדת המנהרות. אלו שמכירים ואלו שנחשפו במהלך המבצע. אנחנו מתקרבים להשלמת המשימה, נמצאים ימים בודדים מהשמדת המנהרות שהכרנו לפני ואני מבטיח שנשמיד את המנהרות שנחשפו במהלך המבצע". לדבריו, "כ4 שנים של עבודה של חמאס, אנחנו בשבועיים מצליחים להשמיד את מה שהכרנו לפני ואת מה שחשפנו במבצע".

מפקד פיקוד הדרום, אלוף סמי תורג'מן

שר הביטחון, משה (בוגי) יעלון, אמר היום: "אנחנו ממשיכים בפעולה הצבאית במלוא העוצמה, והלילה נמשכו התקיפות באופן נרחב מאוד. במקביל אנו ממשיכים להתקדם באופן משביע רצון בטיפול במנהרות הטרור ומוסיפים לגבות מחמאס מחיר כבד מאוד. חמאס ספג אבדות רבות ואיבד נכסים רבים. יש לו מאות מחבלים הרוגים שאת חלקם הוא מסתיר, ותשתיות טרור רבות שהושמדו, בהם אמצעי לחימה, טילים ורקטות, מוסדות, מפקדות, בתי מחבלים ומנהרות". לפי יעלון, "אנו לא מגבילים את עצמנו בזמן או במקום, ומגיעים לכל מקום שידוע לנו על מנהרות או פירי מנהרות, גם אם זה מצריך אותנו להעמיק את הכניסה לתוך שטחים שטרם היינו בהם. כל האפשרויות המבצעיות נמצאות על השולחן, וחשוב מאוד להמשיך לשמור על ערנות ודריכות. הפעולה מתבצעת ומנוהלת באחריות ובשיקול דעת, ומתוך ראייה של התמונה הכוללת כדי להשיב את השקט והביטחון לדרום בפרט ולשאר האזורים בישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר