"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שפל של 9 שנים במכירות דירות

החדשות הרעות: המשבר צפוי להחריף בגלל מבצע "צוק איתן"

,עודכן
עלייה חדה במכירת דירות, צילום: יהושוע יוסף

לפני אישור 0% מע"מ לדירה ראשונה לזוגות צעירים: בחודש מאי נרשם שפל של 9 שנים מאז 2005 ובחודש נרכשו רק 7,500 דירות. כך עולה מדו"ח "אורות אדומים" למצב המשק שפרסם משרד האוצר. נתונים ראשונים לחודש יוני, חודש לפני "צוק איתן", מצביעים על ירידה נוספת במספר הדירות שנרכשו בחודש זה, כשמדובר ברמה החודשית הנמוכה ביותר ביוני מזה 11 שנים/

הנתונים מצביעים על תחילת משבר, שנובע בגלל אפקט 0% מע"מ אך צפוי להחריף עקב הקיפאון בשוק הדירות מאז תחילת "צוק איתן". בהשוואה למאי 2013 אז נרכשו 12,000 דירות מדבר בירידה חדה של 40% במכירת דירות חדשות במשק. לפי כלכלני האוצר, "הירידה החדה במכירת דירות חדשות הקיפה הן את פלח שוק דירות קבלן חדשות והן את פלח שוק דירות יד שנייה".

בנטרול מכירת דירות ע"י עמידר ועמיגור, רכישת דירות חדשות ע"י זוגות צעירים צנחה ב-46%. כן נרשמה ירידה של 36% ברכישת דירות ע"י משפרי דיור.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

"השקל - מהמטבעות החזקים בעולם"

השקל הוא אחד המטבעות החזקים בעולם, כך עולה ממדד הביג מק שנערך על ידי שבועון ה"אקונומיסט" הבריטי ופורסם בסוף השבוע האחרון. המדד בודק את עלות קציצת ביג מק שמוגשת ברשת מקדונלד'ס ב־45 מדינות שונות.

ארה"ב היא הסטנדרט ושאר מדינות העולם מושוות ביחס אליה. ביולי 2014 דורגה ישראל במקום השמיני במחיר קציצת ביג מק בעולם, מקום אחד מעל ממוצע גוש היורו. בישראל מחירו של ביג מק הוא 5.13 דולרים (17.5 שקלים) - גבוה ב־6.9% ביחס לעלות בארה"ב. בבדיקת מדד ה"ביג מק המתוקנן" - זה המותאם ביחס לתוצר לנפש - מזנק השקל למקום ה־5 בעולם וערכו גבוה ב־26.8% מהשווי הראוי של הקציצה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר