"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"ניסע לאדינבורו ויהי מה"

קריאות להחרים את ההצגה שלהם לא מרפות את ידי תיאטרון האינקובטור, שהוזמן להציג את "העיר הזאת" בפסטיבל בסקוטלנד

,עודכן
"אם נצטרך - נתגבר אבטחה". מתוך "העיר הזאת" // צילום: מנשה קעתיתוב // "אם נצטרך - נתגבר אבטחה". מתוך "העיר הזאת"

הלחימה של צה"ל בעזה מעוררת מחאה נגד ישראל בעולם וקריאות להחרים כל מה שהוא ישראלי.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

מי שנאלצים להתמודד עם הקריאות האלה מקרוב הם אנשי תיאטרון האינקובטור, שהוזמנו להציג בפסטיבל הפרינג' החשוב באדינבורו שבסקוטלנד עם ההצגה "העיר הזאת". ההצגה היא מחזמר ראפ שכתוב כולו בחריזה, מבוצע כשיר אחד ארוך ומגולל סיפור בלשי בנוסח פילם נואר. בארץ היא מוצגת בהצלחה זה שנה וחצי. אלא שמאז הלחימה בעזה, מתמודדים יוצרי ההצגה עם קריאות מצד עשרות אמנים ויוצרים סקוטים לבטל את השתתפותה בפסטיבל, שאמור להיפתח בסוף החודש.

במכתב שהופנה למארגני הפסטיבל באדינבורו נכתב כי "התקיפה הנוכחית של ישראל נגד העם בעזה מדגישה את חומרת הטעות שאתם עושים בשיתוף פעולה עם קבוצה שנתמכת על ידי משרד התרבות של מדינת ישראל. מדינת ישראל משתמשת באמניה כדי להעניק לעצמה תחושה של לגיטימציה תרבותית ולהסיח את הדעת מהברוטליות של הכיבוש".

יש לציין כי הנהלת הפסטיבל מגינה על הקבוצה הישראלית ולא מוכנה להיכנע לקולות הקוראים לביטול ההצגה, מתוך אמונה שלכל האמנים יש זכות לחופש הביטוי. גם מזכירת התרבות של ממשלת סקוטלנד, פיונה היסלופ, אמרה כי היא מתנגדת לקריאה להחרים את ההצגה. "ממשלת סקוטלנד חולקת את דאגת הציבור הסקוטי למתרחש בעזה", הצהירה היסלופ, "אבל אני מאמינה גדולה בחופש הביטוי ואני לא מאמינה שחרמות תרבותיים הולכים יד ביד עם זכותם של אמנים להביע את עצמם".

אריק עשת, מייסד ומנהל תיאטרון האינקובטור, דווקא לא מתרגש מהעצומה של האמנים הסקוטיים. לדבריו, למרות תחושת אי הנוחות, הלהקה מתכוונת להופיע כמתוכנן באולם אנדרבלי בסקוטלנד 27 פעמים, מ־30 ביולי ועד 25 באוגוסט.

"הקריאה לחרם הגיעה כבר כשהתחלנו לפרסם את ההצגה שלנו בסקוטלנד", מספר עשת, "עוד לפני המבצע, וכמובן שעכשיו זה החריף מאוד, והעצומה נשלחה גם להנהלת הפסטיבל - שלשמחתי מתנגדת לחלוטין".

יצא לך להגיב להם? להתעמת איתם?

"כשהתחיל כל העניין התראיינתי ב־BBC ואמרתי שמאוד מצער שאנשים נאורים לוקחים צד באופן כל כך מוחלט במקום לקדם הידברות".

חשבתם לבטל את הנסיעה?

"מה פתאום. ברור לנו שאנחנו נוסעים. יכול להיות שתיווצר שם אי נעימות גדולה, כי כנראה יפגינו כל הצגה מול התיאטרון, כמו שבשנה שעברה הם הפריעו להופעות של בת שבע, אבל אנחנו נסתדר. אנחנו בקשר עם השגרירות שם, ואם נצטרך - נתגבר אבטחה. זה לא תענוג לדעת שלא רוצים אותך, אבל יש גם כאלה שרוצים. אנחנו מקבלים הרבה תגובות חיוביות מאנשים שמעודדים את ההגעה שלנו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר