"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מחר: בכורה ל"לה טרוויאטה" במצדה

האופרה האל-מותית תפתח את פסטיבל האופרה הישראלית • "אטרקציה איכותית עבור מגוון של תיירים"

,עודכן
"לה טרוויאטה" // צילום: קוקו // "לה טרוויאטה"

כתבת: מאיה כהן, צילום: זוהר קליגמן

אמש התקיימה החזרה הגנרלית של האופרה "לה טרוויאטה" מאת ג'וזפה ורדי, מהאופרות המוכרות והאהובות, בבימויו של מיכאל זנאנייצקי מבכירי במאי האופרה בעולם כיום, ובניצוחו של מאסטרו דניאל אורן.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

האופרה, שתפתח ב-12 ביוני את פסטיבל האופרה הישראלית, תוצג למרגלות מצדה ארבע פעמים בלבד בתאריכים: 12.6, 14.6, 16.6 ו-17.6, כשבמסגרת הפסטיבל תתקיים גם חגיגת מוצרט בעכו (בסוף השבוע בתאריכים 19-21 ביוני).

"לה טרוויאטה" מאת ג'וזפה ורדי הייתה האופרה הראשונה שהוצגה בישראל בשנת 1923. להפקה הנוצצת והחדשה בחר המנצח הישראלי דניאל אורן צוות סולנים מובחר. בתפקיד הראשי זמרת הסופרן אלנה מושוק, שריגשה בקיץ האחרון אלפי צופים בתפקיד ויולטה בוורונה, איתה תופיע לסירוגין זמרת הסופרן אורליה פלוריאן. בתפקיד אלפרדו יופיע סלסו אלבלו, שנחשב לאחד מזמרי הטנור המובילים בעולם. בתפקיד ז'רמון יופיע הבריטון הרומני יונוץ פאסקו, שאורן גילה כאשר השתתף בהפקת האופרה הישראלית "לוצ'יה די למרמור".

"ההפקה הגדולה והמורכבת ביותר בישראל"

על הבימוי אמון מיכאל זנאנייצקי, מחשובי במאי האופרה בעולם שמתמחה בבימוי הפקות תחת כיפת השמיים. הפעם מדובר בהפקה הגדולה והמורכבת ביותר שהתקיימה בישראל, והיא תעסיק כ-2,500 עובדים, בנוסף ל-700 משתתפים וצוותי תפעול. הקהל יכנס למתחם קבלת פנים שיעוצב בהשראת רחוב פריזאי בגודל של 15 אלף מ"ר, לצד 3,500 מקומות ישיבה.

לראשונה בתולדות הפסטיבל, תארח האופרה הישראלית את התזמורת הפילהרמונית הישראלית בניצוחו של קנת נגנו - מגדולי המנצחים בעולם. על רקע המצדה תבצע התזמורת את סימפוניות מספר 1 ומספר 9 של בטהובן, בהשתתפות סולנים בינלאומיים: אן פטרסון - סופרן, דניאל סינדרום - אלט, מייקל וייניוס - טנור, אודון איברסן -בס-בריטון ביחד עם המקהלה הישראלית על שם גארי ברתיני. התזמורת הפילהרמונית הישראלית בקונצרט של הסימפוניה הראשונה והתשיעית של בטהובן יתקיים ביום ראשון ה-15.6. בהמשך, ביום שישי ה-13.6 יופיע למרגלות המצדה גם הפרויקט של עידן רייכל.

"חוויה בלתי נשכחת"

דב ליטבינוף, ראש מועצה אזורית תמר ים המלח, אמר: "זו השנה הרביעית שמועצת תמר מארחת את פרויקט התרבות הגדול מסוגו בישראל, האופרה במצדה. שיתוף הפעולה המוצלח של המועצה והאופרה הפך כבר למסורת רבת שנים שבזכותה זכתה מצדה לכינוי 'היכל התרבות של הטבע'. הצלחה זו הובילה את ישראל ואת המועצה להפוך למודל לחיקוי בכל הקשור בתכנון אירועים המשלבים תרבות וטבע, ונספחי תרבות מכל העולם מגיעים בכל שנה על מנת להתרשם וללמוד. גם השנה כמו בשנים עברו השקענו משאבים רבים ביצירת הפקה מרשימה, ולצופים מחכה חוויה בלתי נשכחת, המהווה גם תרומה כלכלית משמעותית לאזור הנגב כולו".

מנכ"לית האופרה הישראלית חנה מוניץ מסרה כי "מדובר בהפקה הגדולה והמורכבת ביותר שהתקיימה בישראל, אשר מצליחה להביא לארץ תיירות תרבות".

שר התיירות ד"ר עוזי לנדאו אמר: "לה טרוויאטה היתה האופרה הראשונה שהועלתה בישראל בימי היישוב, ועם הצגתה למרגלות המצדה יש הזדמנות לקהלים נוספים לצפות בה. אנחנו משקיעים במספר רב של אירועים בינלאומיים, בכדי לחשוף את ישראל כאטרקציה איכותית עבור מגוון של תיירים. שוחרי האופרה, התיירים הבינלאומיים, יוכלו להגיח לשהות קצרה לישראל, להיחשף לנופיהם הבראשיתיים של מצדה, מדבר יהודה, ים המלח, בקעת הירדן והסביבה וליהנות מאירוע בסדר גודל עולמי.

"המופעים הרבים בקיץ הם אמצעי נוסף להגדיל את פלח התיירות החפצה באטרקציות תרבותיות ומוזיקליות, וכך להגדיל את התיירות המגיעה למדינת ישראל", הוסיף לנדאו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר