"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

האיש שמאחורי הפרישה של פואד

מיהו אותו אברהם נניקשווילי, שהעביר כספים למועמד לנשיאות

,עודכן
הפנטהאוז של פואד // צילום: גדעון מרקוביץ' // מתחם הדירות ביפו, בו נמצא הפנטהאוז שרכש בן אליעזר

פרישת ח"כ בנימין (פואד) בן אליעזרמהמרוץ לנשיאות, היא גל ההדף הראשון של פרשת השחיתות בנמל אשדוד. כחלק מחקירת פרשת השחיתות לכאורה בנמל אשדוד על ידי להב 433 ורשות המסים, התגלו ראיות ישירות להעברות כספים מאיש העסקים אברהם נניקשווילי לבן אליעזר ולבני משפחתו.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

רשות המסים פנתה ליועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין עם הראיות החדשות, ובאישורו ביצעה סריקה של כל חשבונות הבנק של בן אליעזר וקרוביו, וזאת ללא ידיעתו של בן אליעזר. הבדיקה העלתה, כי בן אליעזר לא דיווח לכאורה על העברות הכספים וכי הוא חשוד בשורה של עבירות מס ואולי גם הלבנת הון. חלק מהכספים נפדו לכאורה בצ'יינג'ים (נקודות להחלפת כספים).

ניקשווילי הוא טייקון אנרגיה בחברת שמן ושותפו של ג'קי בן זקן. שמה שלחברת שמןעלה בפרשתהשחיתות בנמל אשדוד, וגם שם עלה לכאורה חשד ש-2 מיליון שקלים הומרו בצ'יינג'ים והועברו לחברת נפט זרה בחו"ל.

הון המוערך במיליארדים

נניקשווילי נולד ב-1960 בגאורגיה למשפחה יהודית. הוא עלה לארץ עם הוריו בגיל צעיר, ומאז מתגורר באשדוד.

עם סיום השירות הסדיר בצה"ל, נניקשווילי החל לעבוד בבנק דיסקונט. בתחילת דרכו כאיש עסקים פתח סוכנות ביטוח ביחד עם ח"כ לשעבר אפרים גור, שנבחר לכנסת ה-12 מטעם המערך-עבודה. ב"תרגיל המסריח" ב-1990 ערק גור מהעבודה ותמך בליכוד, ושימש כחצי שנה סגן שר התקשורת. בשנים 1990-1992 כיהן כסגן שר התחבורה. עוזרו הפרלמנטארי של גור היה ג'קי בן זקן.

את הונו הגדול עשה ניקשווילי במכירת נפט לסובייטים. נניקשווילי הקים חברה לסחר ולהובלה של נפט עם אפרים גור. בנוסף, רכש את קניון השרון יחד עם ג'קי בן זקן תמורת 344 מיליון שקלים. הוא שותפו של עם בן זקן גם בחברת מנופים פיננסיים (64%), שנסחרת בבורסה לניירות ערך בתל אביב בשווי של כ-200 מיליון שקלים. לנניקשווילי יש כנראה גם חברה ציבורית בשם קנגארו שעוסקת בחיפוש ובהפקת נפט, ונסחרת בוול-סטריט. כמו כן, בבעלותו גם חברה שעוסקת בחיפושי גז.

נניקשווילי הוא אחד התורמים הגדולים של יהדות גאורגיה בישראל. הונו מוערך במיליארדי שקלים. הוא נשוי ואב לארבעה ילדים.

עורך דין נתי שמחון, פרקליטו של נניקשווילי, מסר בתגובה: "מרשי נחקר, שיתף פעולה עם חוקריו וכפר מכל וכל בדבר מתן כספים שלא כחוק למר בן אליעזר. בשל מגבלות החקירה, בשלב זה לא ניתן להתייחס לפרטי הדברים״.

עד כה, רשות המסים לא מסרה את התייחסותה לאירוע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר