כמעט אסון בבאר שבע: שני אחים, ולנטינה בת ה־5 וויקטור בן ה־3, נפלו מחלון דירה בקומה השלישית בבניין ברחוב מבצע יואב בעיר ונפצעו באורח קשה.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
מחקירת המשטרה ומעדויות השכנים עולה כי בעת שהילדים נפלו, שהו האב והאם בדירה, שאין בה סורגים. על פי העדויות, ככל הנראה פתחה ולנטינה את החלון שבחדרה ונעמדה לידו עם אחיה. מסיבה לא ברורה שניהם נפלו מעבר לחלון. הם נפלו אל הגגון בקומה השנייה, שהאט את מהירות נפילתם, ונחבטו אל הקרקע.

החלון שממנו נפלו הילדים // צילום: דודו גרינשפן
"הייתי עם אשתי בסלון, ולנטינה וויקטור שיחקו בחדר שלהם, ופתאום שמענו 'בום'", סיפר האב וסילי מסניקביץ, "אני לא מבין איך זה קרה, אבל הילדה כנראה הצליחה לפתוח את החלון, למרות שהוא גבוה. נכנסתי לחדר שלהם והם לא היו שם. שמעתי צעקות והבנתי שהם נפלו. ירדתי מהר למטה וראיתי אותם שוכבים על האדמה. הבת צעקה ובכתה מכאבים. ניסיתי להנשים את הבן, אבל הוא איבד את ההכרה. התחלתי לצעוק, ואשתי הזעיקה את מד"א".
חובשים ופרמדיקים של מד"א העניקו לילדים במקום טיפול רפואי ראשוני. "הבן היה בזרועות אביו ואילו הילדה שכבה על הקרקע, מדממת ובוכייה", סיפר פרמדיק מד"א דור אלמקיאס, שהגיע ראשון לזירה עם פרמדיק נוסף, "הם היו בהכרה מלאה וסבלו מחבלות ראש ומכות יבשות בכל הגוף, ודם רב על פניהם".
הילדים פונו לבית החולים סורוקה, ושם נמסר כי הם מטופלים בחדר טראומה. ד"ר דני גולן, רופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ ילדים בביה"ח, מסר כי "הילד הגיע מחוסר הכרה, עם סימני חבלות בגולגולת. הוא נזקק לטיפול נשימתי בחדר המיון. בבדיקות נמצאה חבלה בגולגולת, במוח וחבלה ריאתית משמעותית. האחות הגיעה במצב הרבה יותר טוב, בהכרה מלאה. היא תקשרה איתנו, אף שהיו לה חבלות ראש מינימליות. היא יצאה מכלל סכנה. הילד במצב קשה".
המשטרה פתחה בחקירת האירוע. לדברי פקד יצחק בלבן, ראש משרד חקירות במשטרת באר שבע, בשלב זה אין חשד לרשלנות אך ההורים צפויים להיחקר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו