מלוא הטנא

עם ישראל יחגוג הערב את חג השבועות • גם השנה - תנובת החלב בישראל - הגבוהה בעולם • מזג האוויר: חמים ונעים • חג שמח!

עולים חדשים מתימן, פרו, אוקראינה ורוסיה בטקס ביכורים במרכז הקליטה של הסוכנות היהודית "יעלים" בבאר שבע // צילום: דודו גרינשפן // עולים חדשים מתימן, פרו, אוקראינה ורוסיה בטקס ביכורים במרכז הקליטה של הסוכנות היהודית "יעלים" בבאר שבע

ערב חג השבועות, זה הזמן המושלם להתעדכן עד כמה תעשיית החלב בישראל משגשגת. לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, תנובת החלב לפרה בישראל היא הגבוהה ביותר בעולם, עם כ־11,780 ליטר חלב בשנה, עלייה של 1.7% לעומת תנובת חלב של 11,580 ליטר בשנת 2012. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

מהנתונים עולה עוד כי ייצור החלב עלה ב־2% והגיע ל־1.44 מיליון ליטר בשנת 2013. תפוקת הדבש זינקה ב־9.7% והגיעה ל־3,400 טונות ב־2013. לאחר התפוגגות מחאת הקוטג' מקיץ 2011, מחיר החלב המפוסטר התייקר ב־5.9% בשנת 2013. חלב עיזים התייקר ב־4.4% וחלב כבשים התייקר ב־6.2%. מחירי הדבש דווקא ירדו ב־7.8%. רוב הישראלים צורכים חלב בקר בסך 3.13 מיליארד שקלים שהם 94.8% מצריכת החלב בישראל.

עם החברים בחציר בקיבוץ דגניה  //  צילום: גיל אליהו/ג'ני

החג עוד לא החל, אבל החגיגות כבר בעיצומן. הנשיא שמעון פרס ערך אתמול במשכנו אירוע הבאת ביכורים חגיגי שבמסגרתו קיבל את סל הביכורים עם מיטב מוצרי החלב, יחד עם פירות וירקות מרפתנים וחקלאים מכל רחבי הארץ. באירוע השתתפו רפתנים צעירים, שבחרו להמשיך את דרך הוריהם, דור שני ושלישי של רפתנים, וגם חברי מועצת החלב וילדי חקלאים מכל הארץ. הרפתנים והילדים קיבלו את הנשיא בשירת "סלינו על כתפינו".

הנשיא שר ורקד עם הילדים למשמע שירי החג ובירך אותם: "גם אני רפתן לשעבר ורועה צאן. אני יודע כמה קשה עבודתכם וכמה היא מספקת. אני גאה ברפת הישראלית ובחקלאות הישראלית". 

האירוע בבית הנשיא, אתמול  //  צילום: קונטקט

השנה יציינו לראשונה את החג מאות עולים חדשים המתגוררים במרכז הקליטה של הסוכנות היהודית "יעלים", בבאר שבע. במרכז מתגוררים כ־450 עולים שעלו בסיוע הסוכנות היהודית מ־20 מדינות בעולם, ובהם כ־130 ילדים. ילדי העולים השתתפו בטקס ביכורים שנערך במרכז הקליטה כשהם לבושים לבן וטנא עם פירות העונה בידיהם.

גם בנות עפולה נערכות לחג  //  צילום: חגי אהרון

בנוסף, כ־150 תלמידי ובוגרי אולפני הגיור של עמי מבית אור עציון, שהגיעו מכל רחבי הארץ, השתתפו אתמול באירוע מרגש, שנערך סמוך לכותל המערבי לקראת חג מתן תורה וקבלת הגר. באירוע השתתפו ונשאו דברים הרב חיים דרוקמן, ראש ישיבת אור עציון, שהיה ראש מערך הגיור.

היום, ערב שבועות, יהיה בהיר עד מעונן חלקית עם עלייה בטמפרטורות והן תהיינה רגילות לעונה. מחר יפקוד את אזורנו שרב כבד, תורגש עלייה משמעותית בטמפרטורות ויתפתחו תנאי שרב בכל הארץ, אך שבירת השרב תורגש כבר בלילה שבין רביעי לחמישי. נחום מליק, חזאי "מטאו־טק" מסר כי בחמישי כבר תורגש הקלה משמעותית בטמפרטורות.

בהכנת הידיעה השתתפו זאב קליין, יורי ילון וגדי גולן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר