"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ארדואן הגיע לנחם ויצא שערורייתי

בעקבות אסון המכרה החלו מהומות במדינה • ראש הממשלה נכנס לעימות פיזי עם אזרח

,עודכן
ארדואן // ארדואן

כמות ההרוגים באסון הכורים בעיר סומה הגיעה היום ל-282 קורבנות, כשעשרות עדיין לכודים, אך טורקיה כולה עסוקה יותר בשערורייה הפוליטית שהתפתחה בעקבותיו, במרכזה עומד, כהרגלו, רג'פ ארדואן.

רוצים לקבל עדכוני חדשות שוטפים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

ראש הממשלה הטורקי, שהגיע אתמול לבקר בעיר שבמערב המדינה לנחם אבלים ולהפגין מנהיגות, הופתע כנראה מכמות השנאה שהופנתה כלפיו על ידי משפחות ההרוגים והפצועים ובעקבות זאת הוא, על פי חלק מהטענות וסרטון וידאו אחד, היכה את אחד מקרובי המשפחה.

בסרטון שהופץ ברשתות החברתיות על ידי מתנגדיו הרבים של ארדואן, ניתן לראות את ראש הממשלה ופמלייתו מוקפים במאות תושבים מקומיים, חלקם שורקים לו בוז בעוד אחרים מכנים אותו "רוצח". ארדואן נראה כעוס לאחר שאחד המקומיים פונה אליו. הכעס כלפי ארדואן נובע בין השאר בגלל העובדה שחברי מפלגתו דחו בחודש אפריל בקשה מצדו של חבר אופוזיציה לחקירה פרלמנטרית באשר לתאונות קטלניות שהתרחשו באותם מכרות בעבר. כמו כן הוטחה ביקורת בארדואן לאחר שצוטט אומר שתאונות מסוג זה הן "דבר רגיל".

על פי הנטען, ראש הממשלה הטורקי אומר לו "בוא ותצעק לי בוז בפנים שלי". מספר שניות לאחר מכן, בכניסה לסופרמרקט, מתרחש עימות פיזי שלטענת מתנגדי ראש הממשלה שהפיצו את הסרטון, כלל גם אלימות מצדו של ארדואן. ראש הממשלה נראה מכה, לכאורה, את אותו מפגין בכניסה לסופרמרקט ויוצא לדרכו.

גם סגן הלשכה הכה אזרח

אך אם מקרה זה נראה גבולי, הרי שמקרה שהתרחש באותו יום לא הותיר מקום לספק:תמונותבהן נראה אחד מיועציו של ארדואן, יוסף ירקל, בועט באחד המפגינים כשהוא נעזר בלוחמי צבא עורר כעס גדול יותר.

ככל הידוע, ירקל בעט במפגין, קרוב משפחה של אחד הקורבנות, לאחר שהוא בעט באחד הרכבים בשיירה של ארדואן. סגן ראש לשכתו של ארדואן הודה כי אכן בעט במפגין וציין בהודעה שפירסם, "אני מצטער מאוד שלא יכולתי לשמור על קור הרוח שלי למרות כל הפרובוקציות, העלבונות, וההתקפות להן נחשפתי היום". למרות זאת, הוא לא הודיע על התפטורו חרף הדרישה הציבורית הגוברת בנושא.

בועט במפגינים. צילום: אי.פי

המחאה נגד ראש הממשלה ארדואן ומפלגתו התפשטה בכל רחבי טורקיה והצית גל שביתות ועיצומים של ארגוני עובדים הדורשים שיפור בבטיחות העובדים. מי שניסה להרגיע את המצב היה הנשיא עבדוללה גול, שהגיע לבקר בסומה שם פגש פצועים ואת בני משפחות ההרוגים והנעדרים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר