"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סיגריה אלקטרונית? לא בבית המרקחת

משרד הבריאות אוסר על רוקחים ועל רשתות פארם למכור סיגריות אלקטרוניות: "אינן תכשיר רפואי" • מנהל אגף הרוקחות במשרד: "לא רוצה להעמיד את הציבור בסכנה"

,עודכן
סיגריות אלקטרוניות. "אין היגיון להחזיק אותן בבתי מרקחת" // סיגריות אלקטרוניות. "אין היגיון להחזיק אותן בבתי מרקחת"

משרד הבריאות החליט לאסור מכירה של סיגריות אלקטרוניות בבתי המרקחת וברשתות הפארם. בהנחיה שהוציא המשרד צוין כי "סיגריות אלקטרוניות אינן תכשירים רפואיים, אין כל נתונים או הוכחות ליעילותן או לבטיחותן, ואין כל הוכחה כי הן מסייעות בצמצום, בגמילה או בהפסקת עישון".

לעדכונים נוספים הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

ד"ר אייל שוורצברג, מנהל אגף הרוקחות במשרד הבריאות, שהפיץ את ההנחיה, ציין כי היא תיאכף על ידי הרוקחים המחוזיים. רוקח שימכור סיגריה אלקטרונית יזומן לשימוע. המהלך יצא לדרך בד בבד עם טיוטת תקנות שהופצה לפני כחודש וחצי, האוסרת שיווק ומכירה של סיגריות אלקטרוניות. "אנחנו מקיימים מאבק רב־זרועי על תודעת הציבור ומקדמים כמה מהלכים במקביל", אמר גורם במשרד.

"בתי המרקחת צריכים להיות מרכז בריאות ולא ערוץ קניות אלטרנטיבי", אמר ד"ר שוורצברג. "אולי זה חדר לבתי המרקחת בעקבות בקשות של קונים ומתוך מחשבה שזה לא מזיק, אך אני לא רוצה להעמיד את הציבור בסכנה או ליצור מצג שווא. אין היגיון להחזיק סיגריות אלקטרוניות בבתי מרקחת, וזה לא רק בניגוד לתקנות אלא בניגוד לאתיקה המקצועית של הרוקחים".

עו"ד עמוס האוזנר, יו"ר המועצה הישראלית למניעת עישון, ציין כי "בכל הנוגע לאיסור מכירת סיגריות וסיגריות אלקטרוניות בבתי מרקחת ובמקומות שבהם מוכרים תרופות, ישראל מתקדמת יותר מארה"ב, שם הודיעה רשת CVS כי לא תמכור סיגריות החל מנובמבר הקרוב. האיסור הישראלי הוא כולל וייכנס לתוקף כבר ב־1.7.14, וניתן בתוקף סמכות הרגולציה שיש למשרד הבריאות בפיקוחו על בתי המרקחת".

במשרד הבריאות ציינו כי סיגריה אלקטרונית היא בבחינת סיכון חמור לבריאות הציבור. בניגוד לתדמית ה"נקייה" שלה, ריכוז הניקוטין בסיגריות אלקטרוניות עשוי להיות גבוה עד פי 24 יותר מאשר בסיגריה רגילה. נוסף על כך, סיגריה אלקטרונית מכילה חומרים נוספים ומסוכנים, ובהם די אתילן גליקול, הפוגע בכליות ובמערכת העצבים, פרופילן גליקול, הפוגע במיתרי הקול, וניטרוסמינים הידועים כחומר מסרטן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר