"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ונדליזם באושוויץ: מבקרים חרתו שמם על רהיטים וגנבו מזכרות

חלק מהמבקרים חרתו את שמם על הדרגשים שעליהם ישנו האסירים • "לא תמיד מדובר בצעירים, אלא גם מורים"

,עודכן
צילום: אי.אף.פי // אושוויץ

גל של מקרי גניבה וונדליזם שבוצעו על ידי מבקרים במחנה ההשמדה אושוויץ תועד בתקופה האחרונה באתר הזיכרון, וגרם לתסכול רב בקרב הנהלת האתר.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

על פי הדיווח, חלק מהמבקרים חרתו את שמם על הדרגשים שעליהם ישנו האסירים בשואה, וכתבו "היה כאן".

חלק מהמבקרים לקחו לעצמם "מזכרות" ממחנה ההשמדה. מקרי הגניבה כוללים גם חוטי תיל וחלקים שהצליחו לנתק ממסילת הרכבת שהעבירה אסירים במהלך מלחמת העולם השנייה.

מנהל מוזיאון אושוויץ, פיוטר צ'יבינסקי, אמר כי "לא תמיד מדובר בצעירים, אלא גם מורים". צ'יבינסקי ציין כי הקושי בלכידת הגנבים הוא בגודל המוזיאון. משרד התרבות הפולני התנגד להתקנת מצלמות אבטחה במחנה, וסגנית שר התרבות הפולני, מלגורזטה אומילנובסקה, אף ציינה כי "הפתרון הנכון הוא חינוך".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר