"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
חתן התנ"ך העולמי: איתן עמוס מקנדה
עמוס בן ה-18, התגורר עד לפני שבע שנים בקרני שומרון, הוא הזוכה בחידון
צילום: דודי ועקנין (ארכיון) // ראש הממשלה ישאל את השאלה המסורתית

חתן התנ"ך העולמי: איתן עמוס מקנדה

עמוס בן ה-18, התגורר עד לפני שבע שנים בקרני שומרון, הוא הזוכה בחידון

,עודכן

בתיאטרון ירושלים נערך היוםחידון התנ"ךהעולמי לנוער, במסגרת חגיגות יום העצמאות. 16 מתמודדים מצטיינים עלו לשלב הגמר, והם התמודדו על התואר הנכסף. בשלב המקדים התמודדו 75 בני נוער מ-33 מדינות שונות. בין המשתתפים היו גם ארבעה ישראלים – איתמר קאליפא מישיבת שעלבים, תמר ג'ינלי מאשדוד, ניב קוצר מאשדוד ותפילה ברנסון מרחובות. ראש הממשלה שאל את שאלת רה"מ המסורתית, לצד שר החינוך פירון.

הזוכה בחידון היוקרתי הוא איתן עמוס, 18, מטורונטו קנדה, שעד לפני 7 שנים גר בקרני שומרון. זו השנה הראשונה שבה זוכה מתמודד מקנדה. עמוס הכריז כי השנה יישאר בישראל, בישיבת מעלה אדומים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

במהלך הטקס נזכר ראש הממשלה בנימין נתניהו בבנו אבנר, שהשתתף בחידון והגיע למקום השני לאחר שלא ענה נכונה על "שאלת ראש הממשלה". נתניהו התבדח על כך ואמר: "זה לא היה קורה במדינה מתוקנת, סוריה למשל. עוד נחזיר עטרה ליושנה".

לאחר הכרזת המנצחים אמר ראש הממשלה שיפעל לשלום ולביצור ביטחון תושבי ישראל. הוא פנה למשתתפים וקרא לעלות לארץ לישראל, ובתגובה בישר זוכה חידון התנ"ך: "בשנה הבאה אני בישיבת מעלה אדומים". נתניהו המחויך השיב לו "אז בוצע".

שר החינוך הרב, שי פירון קרא לבני הנוער "הפכו את התנ"ך למצפון ולמצפן. ספר התנ"ך, אין הוא ספר ככל הספרים. אין מקומו בארון כי אם בצקלונכם, בשעה שאתם תרים את הארץ, הולכים לאורכה ולרוחבה. קחו אותו למקום העבודה, למדו ממנו דיני מסחר הוגן. בואו אתו הביתה, למדו כמה חשוב לכבד את ההורים וכמה נוראה היא מלחמת אחים. גשו לפינת הרחוב, פגשו את האחר הפוחד להלך לאורם של הזרקורים ולמדו מהתנ"ך איך ראוי לנהוג בגר, ביתום ובאלמנה".

השר פירון הוסיף: "משרד החינוך יעשה כל שביכולתו כדי לחבר את התנ"ך ללבבות, כדי להפכו לדרך חיים, לאורח חיים, כדי לתת לו מקום של כבוד בשעות ובימים שבהם מתגבשת ומתעצבת זהותם של המתבגרים".

לשלב המקדים עלו 75 מתמודדים, אשר הגיעו לישראל מ-33 מדינות שונות, בהן טורקיה, ארה"ב, צרפת, בלגיה, פורטוגל, ברזיל, קוסטה ריקה, אוסטרליה ועוד. במהלך השבוע האחרון המתמודדים עברו סדרה של מבחנים ובסיומם נבחרו 16 המתמודדים המצטיינים שעלו לשלב הגמר והתחרו היום על התואר כלת/חתן חידון התנ"ך העולמי.

עוד באתר ישראל היום: מתמודדי חידון התנ"ך מתכוננים ונוטעים

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו