הפסקת אש נוסח פוטין: "צבא אוקראינה חייב לסגת ממזרח המדינה"

מרקל ביקשה מפוטין לסייע בשחרורם של הפקחים מטעם הארגון לביטחון ולשיתוף פעולה באירופה, הנמצאים בידי בדלנים פרו־רוסים

פוטין , צילום: אי.פי

קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין שוחחו אתמול בטלפון ודנו במצב הנפיץ באוקראינה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

במהלך השיחה אמר פוטין כי רק "נסיגת הצבא האוקראיני ממזרח המדינה, הפסקת האלימות ויצירת דיאלוג לאומי רחב" יהיו פתרון למשבר בין המדינות, כך ציטטה סוכנות הידיעות אינטרפקס. קודם לכן קרא שר החוץ הרוסי, סרגיי לברוב, לקיים דיאלוג עם קייב ועם בדלנים פרו־רוסים. 

במהלך השיחה ביקשה מרקל מפוטין לסייע בשחרורם של הפקחים מטעם הארגון לביטחון ולשיתוף פעולה באירופה, הנמצאים בידי בדלנים פרו־רוסים במזרח אוקראינה. עוד קודם לכן הבהירה כי לא מסתמנת כל כוונה למהלך צבאי מול רוסיה. בד בבד, הודיעו הבדלנים הרוסים כי החלו במגעים עם קייב לשחרור הפקחים שנחטפו בשבוע שעבר. 

בתוך כך, אתמול עצרו הרשויות באוקראינה את הנספח הצבאי הרוסי בקייב ואילצוהו לעזוב את המדינה, בעקבות החשד שמדובר במרגל של מוסקבה. שלשום הצהיר נשיא אוקראינה הזמני, אלכסנדר טורצ'ינוב, כי ארצו נמצאת בכוננות צבאית מלאה מפני פלישה רוסית לאוקראינה וכי אין ביכולת כוחות הביטחון האוקראינים לשלוט על שני המחוזות לוהאנסק ודונייצק במזרח המדינה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר