משרד הביטחון
לבנה לכל נופל. בהר הרצל בירושלים הונחה אבן הפינה להיכל הזיכרון לחללי מערכות ישראל. זה יהיה בית אחד לכל המשפחות השכולות.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
בהיכל יופיעו שמות כל חללי צהל המשטרה שירות בתי הסוהר, השבכ המוסד ומשמר הגבול. כל שם יופיע על לבנה אחת שיחד יבנו את המבנה כולו.
באירוע נכחו ראשי המוסד השבכ צהל ואריה מועלם ראש אגף משפחות והנצחה במשרד הביטחון שיזם את הקמת ההיכל.
רהמ בנימין נתניהו אמר בטקס: ״סוד תקומת ישראל הוא אחדות העם. בהר הזה עמדנו ובכינו על יקירנו. על ההר הזה החליטה הממשלה להקים גלעד משותף לכל הנופלים״. נתניהו סיים את דבריו במילים ״יתגדל ויתקדש שמא ברכה. יהי זכרם ברוך״.

נתניהו, היום. צילום: דודי ועקנין
הנשיא שמעון פרס אמר בטקס; ״בימים רגילים הבנים הם אלה האומרים קדיש לזכר הוריהם. ואילו בימי מלחמה ההורים הם אלה שצריכים לומר קדיש לזכר בניהם שנפלו בעודם בעלומיהם״.
שר הביטחון משה יעלון אמר בטקס כי ״מאחרי כל שם יש עולם ומלואו. מדינת ישראל חבה לנופלים חוב עצום ללא שיעור. אתן המשפחות אות ומופת לכולנו״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו