הפגנת עובדי הדואר. צילום: איליה מזרובסקי, פז בר
ביום חמישי הקרוב אמורה להתקיים בחינת הבגרות במדעי המחשב, אך בשל השביתה בדואר, קיום הבחינה נמצא בסכנה.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
משרד החינוך שולח לבתי הספר ברחבי הארץ חוברות עם שאלות ופתרונות וכעת, בשל השביתה, החוברות אינן ברשות בתי הספר. בשעה זו מנסים במשרד החינוך למצוא פתרון למצב שנוצר והמורים בשטח מודאגים וקוראים למשרד החינוך למצוא פתרון בהקדם: "זה גם לא משהו שאפשר לעשות דרך הדואר האלקטרוני, זה פשוט יוביל להעתקות".
מורה מצפון הארץ אומר, כי "לא די בשביתת הלבורנטיות שמאיימת על הבחינות המצריכות מעבדה, כעת באה שביתת הדואר ומטילה סימן שאלה על היכולת לקיים את בחינת הבגרות במדעי המחשב". עוד הוסיף המורה, "אנחנו מקווים שבמשרד החינוך נערכים לפתרון חלופי או לפניה לבית המשפט, שיפר את השביתה, אחרת התלמידים שמשקיעים לילות כימים בהכנה למבחן יפגעו משמעותית".
"חייבים למצוא פתרון"
מנהל תיכון מהמרכז מספר, כי "התלמידים ששמעו על שביתת הדואר ועל ההשלכות האפשריות על הבחינה הקרבה פנו אלי בשאלות אם הבחינה תתקיים למרות השביתה. אני עומד מולם ולא יכול לומר דברים ברורים, רק להביע תקווה שעד יום חמישי העניין יסתדר. זה לא מספק אותם ואני מוטרד".
"דרך המייל לא ניתן לשלוח משום שזה פתח לרמאויות. במצב האבטחה של היום, אי אפשר לסמוך על אף אחד. התלמידים מתוחכמים וחכמים, וגם עם כל זה שהשאלונים נשלחים למורים, יכולים לעלות על זה וזה יוביל להעתקות", מסבירה מורה אחרת. "חייבים למצוא פתרון לסיטואציה שנוצרה".
ממשרד החינוך נמסר, כי בחינת הבגרות במדעי המחשב תתקיים כסדרה. המשרד נערך להעביר את שאלוני הבגרויות לבתי הספר גם באמצעות דרכים חלופיות.
ארגון העובדים של דואר ישראל החליט להחריג את בחינות הבגרות, לאחר שההנהלה פנתה אליו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו