"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

החשוד המרכזי ברצח ברעננה הסגיר עצמו

מאז הרצח התנהלו חיפושים אחריו והיום, בן ה-23 הסגיר עצמו • מוקדם יותר הוארך מעצרם של שניים מהחשודים

,עודכן
צילום: גדעון מרקוביץ' // חשוד נוסף, היום

תושב רעננה בן 23 הסגיר עצמו לאחר יומיים של מנוסה מהמשטרה. מוקדם יותר היום האריך בשבוע בית משפט השלום בפתח תקווה את מעצרם של שניים מהחשודים במעורבות ברצח של החייליפתח גריידיבמועדון ברעננה.

רוצים לקבל עדכוני חדשות שוטפים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

המשטרה ביקשה מבית המשפט להאריך את מעצרו של מני דבוש, בן 27 מהרצליה, בעשרה ימים אך הוחלט להאריכו עד ליום שני. מעצר של חשוד נוסף, שי קלדרון בן 25 מרעננה, הוארך גם כן בשבוע. בהמשך יובאו חשודים נוספים לדיון בהארכת מעצרם. לכל החשודים מיוחס אישום של קשר לרצח באמצעות חפץ חד. לאחד מהם אף היה ברשותו אגרופן, הוזכר בדיון.

מני דבוש, חשוד ברצח. צילום: גדעון מרקוביץ'

לדברי נציג המשטרה רס"מ רונן גולן, קלדרון, שלכאורה קשור לארגון פשע, סייע בדקירתו של גריידי, לאחר שהקטטה החלה בגללו. לפני כשנתיים הוא אף נידון לתשעה חודשי מאסר בגין גרימת מותה של חברתו דאז בתאונת דרכים.

"הבן שלי חף מפשע"

קודם לכן הגיע לבית המשפט דבוש כשידו בגבס, וטען כי כלל לא היה מעורב במה שהתרחש באותו לילה במועדון. "לא עשיתי כלום, הכול 'חרטה'. אני לא השתתפתי בקטטה. בכל המועדון היו מכות. סך הכול הייתה במקום קטטה המונית ולא ניסיתי להפריד בין המתקוטטים. אני משתתף בצערה של משפחת הנרצח. זה מאוד עצוב ואני רוצה להגיד להם שאני לא עשיתי כלום ושלא יידעו עוד צער אחר", אמר בדיון.

גם אביו טען לחפותו. "בני לא עשה כלום, שיכעסו על אנשים אחרים, אני מכיר את הבן שלי טוב מאוד. בחיים שלו הוא לא חשב לבצע מעשה רע, הוא אחלה גבר ותמיד עוזר לי. הוא חף מכל פשע. אני יודע שהוא הלך לבלות במועדון בלי להתכוון לעשות שום אירוע חריג". עורך דינו של דבוש, שי טובים, טען, "אני בטוח שברגע שהמשטרה תסתכל על מצלמות האבטחה יגיעו לאמת וידעו כי אין למרשי שום קשר לרצח".

סגן־ניצב רצון פרץ, מפקד משטרת כפ"ס, אמר אתמול: "מדובר באירוע קשה מאוד, מצער ונקודתי. הרקע הוא שתייה מרובה של אלכוהול".

"היו צעקות מטורפות"

מחקירה ראשונית עולה כי האירוע החל קצת אחרי השעה 2 לפנות בוקר, בין ראשון לשני, ככל הנראה במהלך ויכוח שהחל בתוך המועדון בין שתי קבוצות לאחר שבליינים מקבוצה אחת ניסו להטריד בחורה שהיתה עם גריידי וחבריו. כשהוויכוח התלהט והפך לתגרה, התערבו המאבטחים במקום והוציאו מהמתחם את הניצים. מחוץ למועדון נמשך הוויכוח.

לדברי פרץ, על פי החשד, החשוד ברצח נכנס אל מטבח המועדון, הרים מזלג בשר גדול, יצא מחוץ למועדון ושם דקר את גריידי בפלג גופו העליון פעמיים, ופצע אותו אנושות.

עדי ראייה סיפרו: "הריב התחיל בפנים. היו צעקות מטורפות, לא ממש הבנו על מה. ראינו שמוציאים אותם החוצה מהמועדון ואז שמענו צעקות מבחוץ. יצאנו בבהלה ואז הבנו שהיתה דקירה. ראינו פצוע על הרצפה ברחבה מדמם כולו. מישהו צעק להזעיק את מד"א. זה היה מפחיד".

עוד בישראל היום:הסיוט של כל אבא

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר