רויטרס
בכתבה נרחבת על מצבו של התהליך המדיני בין ישראל לרשות הפלשתינית במגזין "האקונומיסט" אומרים גורמים פלשתיניים כי הם "קרובים לייאוש" בכל הנוגע להשגת מדינה עצמאית. הסיבות: חוסר יכולתם להסכים לדרישה הישראלית להכרה במדינה יהודית ולוויתור על זכות השיבה של פליטי 48'.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
על פי אותם גורמים אבו מאזן, יו"ר הרשות הפלשתינית, "כבר נחשב על ידי הפלשתינים כחלש ובעיני רבים כמנהיג לא לגיטימי. המנדט הנשיאותי שלו הסתיים לפני כמה שנים ואם היה נענה לדרישות נתניהו בנוגע למדינה יהודית בתחילת המשא ומתן, הוא היה מאבד את התמיכה המועטה שיש לו בקרב עמו".
יועץ של אבו מאזן מודה בכתבה כי הפלשתינים אינם יכולים לקבל את ההצעות להסכם מסגרת. "אם נאמר כן, גורלנו נחרץ", עקב החשש מלעג וביקורת ברחוב הפלשתיני. לדבריו, "אם נאמר לא גם כן גורלנו נחרץ. משחק האשמה מחכה לנו כרגיל. הפלשתינים המקורבים לאבו מאזן חוששים כי במקרה של אינתיפאדה חדשה היא תופנה נגד אבו מאזן ותהווה מחאה נגד חוסר תפקודו לצד המחאה הצפויה נגד ישראל".
בכתבה מציינים כי החשש המרכזי בירושלים הוא האפשרות שארה"ב תסיר את תמיכתה מישראל במוסדות הבינלאומיים כמו האו"ם ועוקבים בעצבנות אחר התבטאויות של הנשיא אובאמה ומזכיר המדינה ג'ון קרי כאשר הם מתייחסים לתהליך השלום.
לפי הידיעה - בישראל מתייחסים להתבטאויות ביקורתיות כלפיה כסוג של איומים מרומזים, שנועדו לאותת לה להתגמש ולהציג ויתורים כלפי הפלשתינים. ב"אקונומיסט" מסכמים בטענה כי במצב הנוכחי ישראל חזקה והתנועה הפלשתינית חלשה. "גם אם האו"ם יכריז על מדינה פלשתינית היא תהיה וירטואלית ולא אמיתית לתקופה ארוכה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו