קבלת פנים צוננת במערכת הפוליטית להכרזתו של השר לשעבר משה כחלון כי בכוונתו לחזור לפוליטיקה בבחירות הבאות.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
גורמים בליכוד תהו אתמול כיצד מי שנמנה עם חברי האגף הימני ביותר בליכוד, אומר כעת כי הימין השתלט על המפלגה. ואילו במפלגות האחרות הזכירו כי דו"ח מבקר המדינה שפורסם שלשום מותח ביקורת חריפה, בין השאר, על מי שהיה שר הרווחה באותן שנים, משה כחלון.
בראיון ב"ידיעות אחרונות" אמר כחלון: "הליכוד שלי באמת היה הליכוד של מנחם בגין, שייצג גם דרך חברתית: צמצום פערים, שיקום שכונות, שיקום חברתי, שיקום חינוכי. זה היה ליכוד פרגמטי, שידע גם לעשות שלום כשצריך. זה בשבילי ליכוד. אבל הליכוד הזה כבר לא קיים, היום יש לי קושי עם חלק מהדברים שקורים בו".
על פי כחלון, "ליכוד זה דרך, ליכוד זה רגישות חברתית, ליכוד זה חמלה, ליכוד זה אכפתיות לחלש. אבל הליכוד כבר לא שם, הוא סטה מהדרך. בשנים האחרונות הדגל החברתי של הליכוד התקפל, וזה חבל. קיפלו את הדגל הזה. פעם הוא נשא שני דגלים בגאון - חברתי ומדיני - והיום הוא נושא דגל אחד. אולי דגל ורבע".
כחלון אמר עוד כי "זה לא סוד שיש לי בליכוד גם הרבה מאוד חברים ששותפים לדעה הזאת, שמרגישים כמוני שזה לא הבית שהיה. זה תהליך שהתחזק מ־2011, והנושא החברתי הלך והתנדף. קרה גם משהו במרקם האנושי, שכל מיני גופים השתלטו על הליכוד כי הבינו שזו מפלגת שלטון וצריך להשפיע בתוכה. אני מדבר על הימין הקיצוני שהשתלט על הליכוד. הגורמים הימניים בליכוד קיפלו את הדגל החברתי לטובת המדיני־ביטחוני. זה הנזק המרכזי. הליכוד עלול לשלם על זה מחיר: צריך לזכור שחלק גדול ממצביעי הליכוד מצפים לליכוד יותר חברתי".
יו"ר ישראל ביתנו, השר אביגדור ליברמן, בירך על שובו של כחלון ואמר: "אני מאחל לו בהצלחה ואני יכול רק לפרגן".
חשש בש"ס וביש עתיד
השר גדעון סער קרא לכחלון לשוב לליכוד. גורמים בליכוד אמרו אתמול כי כל זמן שכיהן בכנסת נמנה כחלון עם חברי האגף הימני ביותר בליכוד. הם הזכירו שרק לפני קצת יותר משנה אמר כחלון על ממשלת נתניהו כי ''זו ממשלת הישגים. זו הממשלה הכי חברתית שהיתה".
במפלגות האחרות הביעו חשש כי מועמדותו של כחלון תגרום להן נזק, ובפרט המפלגות יש עתיד וש"ס, שמלבד מפלגת האם של כחלון, חוששות ממועמדותו שכן היא עשויה לפגוע גם בהן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו