אייל גולן הצטרף כבר מזמן למצעד הזמרים החשודים בהעלמת מס. הזמר, המואשם בהעלמת הכנסות של כ־2.6 מיליון שקלים ובהגשת חשבוניות מס פיקטיביות בסך 2.3 מיליון שקלים, בדרך לעיסקת טיעון עם רשות המסים. אתמול הודיעו סניגוריו של גולן לשופטת בית משפט השלום, השופטת לימור מרגולין־יחידי: "אנחנו בישורת האחרונה של המשא ומתן בינינו, שייתר את הצורך בשמיעת ראיות. נבקש לקבוע ישיבה נוספת מייד לאחר חג הפסח".
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
בתגובה לשאלות "ישראל היום" נמסר מרשות המסים כי ביום חמישי שעבר התקיימה במשרדי הרשות פגישה בנושא. הובהר כי יש משא ומתן משמעותי על הסדר טיעון, אולם התנאים להסדר הטיעון טרם סוכמו ומוקדם לברך על המוגמר. יצוין כי לפי מקרים דומים, תסכים רשות המסים לעונש מקל בתמורה להודאה באישומים. אפשר כי גולן יידרש לשלם קנס ואולי גם לעבודות שירות.
על פי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד אסנת ברזילי, מנהלת היחידה המשפטית הארצית לתיקי מכס, ועו"ד שירן באדי, במהלך השנים 2010-2007 השמיטו הנאשמים מהדיווחים לרשויות המס הכנסות מהופעותיו של הזמר אייל גולן בספינות נופש המפליגות מחוץ לגבולות הארץ, וכן הכנסות שהתקבלו מאירועים פרטיים שונים בארץ. על חלק מההכנסות לא הוצאו חשבוניות מס כלל ולא דווח עליהן לרשויות, ובמקרים אחרים לא שיקפו חשבוניות המס שהוצאו את התמורה המלאה שהתקבלה בפועל, ולפיכך ההכנסות דווחו בחסר ובכזב.
עיריית חיפה הודיעה כי הזמר אייל גולן לא יופיע באירועי יום העצמאות בעיר בעקבות הפרשיות שבהן היה מעורב: מסיבות המין עם קטינות וכן פרשיית העלמות המס. גורם בכיר בעיריית חיפה הסביר ל"ישראל היום" את ההחלטה: "אל ראש העיר יונה יהב ואל חברי מועצת העיר הגיעו פניות רבות מצד הציבור וכן מארגוני נשים, שדרשו כי גולן לא יופיע במסגרת אירועים שמארגנת העירייה ונענינו לרחשי ליבם״.
בהכנת הידיעה השתתפו זאב קליין, צבי הראל ודניאל סיריוטי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו