פקאן ועכשיו

מתכונים שיעשו שמחה רבה - לא רק בפסח!

ממתק שוקולד לבן ופקאן סיני // ממתק שוקולד לבן ופקאן סיני

דפיקה נחושה על הדלת, זו נפתחת לרווחה ועיניי רואות רק את קופסת הפח המאוירת. לא את הידיים האוחזות בה ולא את הקסדה המציצה מעליה. רק את הקופסה. ובן־רגע היא בחיקי. המכסה מוסר, נייר המשי נתלש, ואני שולפת בשמחה ובצהלה קופסאות קטנות נוספות. חלקן מקרטון וחלקן מפח ובכולן שוקולד של האיש הקירח, מתנה לחג.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

כמחווה לימים העליזים של שנות ה־90 המוקדמות, אני זוללת בחיסול ממוקד קודם כל את ממתקי הפקאן הסיני, עטופים בנוגט ובאבקת קקאו, וחושבת כמה חכם היה מצידם של מקס ברנר להעמיד באור הזרקורים את הפקאן הסיני שהישראלים אוהבים כל כך לאהוב. את חופן הממתקים ששרדו את מתקפת החשקים אני קוצצת ומוסיפה כעיטור לשוקולדים לבנים. מנסה את כישרוני וקולה פקאנים מסוכרים בסירופ מייפל, שמשתלבים נפלא עם מוס ריבת חלב קטיפתי. וגם סלט גזר הכי ישראלי שיש יזכה לתוספת הפריכה והמתוקה.

ממתק שוקולד לבן ופקאן סיני

החומרים (לכ־20 פרלינים):

• 200 גרם שוקולד לבן

• 4 כפות שבבי קוקוס קלוי

• 12 פקאן סיני עטופים בנוגט ובקקאו 

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד הלבן, מוסיפים את שבבי הקוקוס ומערבבים.

יוצקים לתבניות פרלין או לעטרות נייר ומצננים מעט.

קוצצים את הפקאן הסיני ומפזרים מעל.

שומרים במקרר.

סלט גזר ופקאן סיני

החומרים (לכ־6 מנות):

• 4 גזרים מקולפים

• 6 פסיפלורות

• מיץ מ־2 תפוזים

• 1 כף סוכר דמררה

• חופן נענע קצוצה

• חופן בזיליקום קצוץ

• חופן פקאן סיני קצוץ

אופן ההכנה:

מגרדים את הגזרים בפומפייה או במעבד מזון לרצועות דקות.

מרוקנים את תוכן הפסיפלורות ומוסיפים לרצועות הגזר. 

מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומגישים.

מוס ריבת חלב עם פקאן מסוכר

החומרים (ל־10 מנות):

למוס ריבת החלב:

• 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

• 100 גרם שוקולד לבן

• 6 כפות ריבת חלב

לפקאן המסוכר:

• 1 כוס פקאן קלוף

• 2 כפות מייפל טבעי

• 1 כפית סוכר דמררה

• 1 כפית שמן קוקוס

אופן ההכנה:

ערב הארוחה מכינים את המוס: ממיסים את השוקולד הלבן עם מיכל אחד של שמנת מתוקה, מערבבים היטב ומקררים למשך הלילה.

בבוקר, מעבירים לקערת מערבל המזון. מוסיפים את המיכל השני של השמנת המתוקה ומקציפים יחדיו עד לקבלת מוס יציב וחלק.

מוסיפים את ריבת החלב ומערבבים כך שיישארו "שבילים" של ריבת חלב בתוך המוס.

יוצקים לכלי הגשה ושומרים במקרר.

מכינים את הפקאן: מערבבים בקערה את הפקאן, המייפל והסוכר ומשרים יחדיו כ־30 דקות.

מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים היטב.

משטחים בתבנית ואופים כ־15 דקות עד שמזהיב. מצננים.

לפני ההגשה קוצצים ומעטרים את המוס בפקאן מסוכר.

maya.darin.tlv@gmail.comצילום וסטיילינג: לירון אלמוגטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר