"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בית הדין בהאג הכריע: לא לציד הלווייתנים ביפן

יפן טענה כי ציד היונקים הימיים הוא לצורכי מחקר - אך השופטים החליטו כי אין הצדקה להרג המאסיבי

,עודכן
ציד לווייתנים על ידי ספינה יפנית. צילום: אי. אף. פי (ארכיון) // ציד לווייתנים על ידי ספינה יפנית

רויטרס

שופטי בית המשפט העליון של האו"ם הורו היום על יפן לעצור באופן סופי את ציד של לווייתנים, זאת לאחר שאוסטרליה הגישה תביעה נגד יפן, שמצדה טענה כי מדובר בציד לצורכי מחקר בלבד.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בטוקיו התאכזבו מגזר הדין, אך יאלצו להיענות לדרישות מהאג. פעילי זכויות בעלי חיים מאמינים כי מדובר בנקודת ציון חשובה לקראת סיום ציד הלווייתנים בעולם כולו.

בית המשפט הבינלאומי קבע כי טענתה של אוסטרליה כי תכנית המחקר כביכול של היפנים, לא הצדיקה את מספרם הרב של הלווייתנים שמצאו את מותם. אי לכך, לא יונפקו עוד אישורים מדעיים לציד האכזרי, במיוחד מאחר שלאחר ההרג והמחקר, בשר הלווייתנים נמכר למאכל אדם.

"לאור העובדה שתכנית המחקר שהתחילה ב-2005, כללה הרג של כ-3.600 לווייתנים מסוג מינקי, התפוקה המדעית שעלתה ממנה נראית מוגבלת מאוד", קבע השופט פיטר טומקה מסלובקיה.

יפן חתמה על הפסקת ציד לווייתנים ב-1986, אבל המשיכה לצוד לווייתני מינקי במים הקפואים של האוקיינוס הדרומי, וכן מספרים קטנים יותר של לווייתן גדול סנפיר ולווייתן גבנון, תוך שהם מסתמכים על הסכם מ-1946 שמתיר להרוג את יונקי הענק לצורך מחקר.

מדובר בהכרעה מביכה עבור היפנים, אולם טוקיו תוכל להמשיך ולהתיר את הציד אם תפתח תכנית מדעית חדשה ומשכנעת יותר.

צוות ספינת מחקר יפנית מודדים את ממדיו של לוויתן מינקי שתפסו. צילום: אי.פי (ארכיון)

ציד לווייתנים היה בעבר נפוץ בעולם כולו, אך כיום יפן היא בין שלוש המדינות היחידות בעולם שעדיין צדות את בעלי החיים הנדירים – יחד עם נורבגיה ואיסלנד.

בשר הלווייתנים נחשב למעדן בעיני הצרכנים היפניים. בנורבגיה ובאיסלנד לא נטען כי הציד הוא לשם מחקר, והוא מתבצע באופן ידוע לכל לשם מטרות מסחריות, ונמכר ישירות לצרכנים. בינתיים הכרעת בית המשפט בהאג אינה נוגעת למדינות אלה, אך פעילי זכויות בעלי חיים אומרים כי זו תחילת הדרך בהחלת החוק על כלל ציד הלווייתנים בעולם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר