"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שאנן סטריט, "Tova - הכל לטובה"

מלודי, מלנכולי ואלגנטי • פתאום יש מוסיקה באוויר

,עודכן
שאנן סטריט, "Tova - הכל לטובה" // שאנן סטריט, "Tova - הכל לטובה"

אומרים שהזמן מרפא, והנה באה הוכחה נוספת: שמונה שנים לאחר שנאלץ להיפרד מאחותו האהובה שהלכה לעולמה בעקבות מחלה, החליט סולן הדג נחש, שאנן סטריט (להלן, ש.ס), לשלוף מהמגירה תרגיל אישי שערך באותה תקופה: לכתוב בכל חודש, במשך שנה שלמה, שיר אחד בנושא - לא פחות ולא יותר.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

הזמן חלף והטקסטים צברו אבק, עד שלפני כמה שנים מסר אותם ש.ס למלחינים כגון שלומי שבן (תשעה שירים), ברי סחרוף (שניים) וחוה אלברשטיין (אחד). אחרי שהקליט את כל זה באולפן בברצלונה, מוציא כעת ש.ס אלבום קונספטואלי הנושא את שם אחותו המנוחה.

הדבר הראשון שמרגישים כאן הוא שפתאום יש מוסיקה באוויר. או אז מתברר שלא רק שהאלבום הוקלט בברצלונה, אלא שרוב הנגנים בו הם משם.

המסקנה היא שזה היה מהלך מוצדק ביותר לייצא את הפרויקט החוצה, כי אפילו קונספט נוגע ללב שכזה לא היה חודר באמצעות עוד איזו הפקה מקומית עייפה שבה, למשל, הצ'לנית הישראלית מנגנת בעוד מאה מקומות אחרים ובכך משקפת את המחסור החמור ברוח רעננה.

מגוון לחנים מרגשים מאת שלומי שבן - למשל, השירים "אוקטובר" ו"ונובמבר" - מציג מיזוג מפתיע בין הראפ הנטורליסטי של ש.ס (כולל המבטא הישראלי בקצוות, המוסיף חספוס ואמינות) לבין מלודיות, מלנכוליות ואלגנטיות של כלי מיתר א־לה Electric Light Orchestra. השילוב המבורך בין נגני ג'אז־Fאנק שלא למדו ברימון ובין טכנאים שיודעים ומבינים איך באמת מקליטים את המוסיקה הספציפית הזו, מצליח להחמיא לכל הנוגעים בדבר.

ציון: 9

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר