"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ועדת גרמן: לנתק את בתי החולים ממשרד הבריאות

ההמלצה: ניהול בתיה"ח הממשלתיים יופקד בידי רשות חדשה • המשרד ימשיך לפקח

,עודכן
גרמן. התהליך יארך שנה צילום: קוקו // גרמן. התהליך יארך שנה

ארכיון: רועי קסטרו, אלברטו דנקברג

ועדת גרמן תמליץ על שינוי דרמטי במבנה ניהול בתי החולים: הניהול יוצא מידי משרד הבריאות, והמדינה תקים רשות ממשלתית חדשה, שבמסגרתה ינוהלו 11 בתי החולים הממשלתיים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

על פי ההמלצה, הרשות תהיה כפופה ישירות לשרת הבריאות, ואילו מנכ"ל המשרד ושאר בעלי התפקידים יעסקו בפיקוח על בתי החולים. מדובר בהמלצה הראשונה שיוצאת מ"ועדת גרמן לחיזוק מערכת הבריאות". את ההמלצה גיבשה תת־ועדה בראשות רונית קן, לשעבר הממונה על ההגבלים העסקיים. בשבועות הקרובים צפויות להתקבל גם ההמלצות העוסקות במתן שירותי רפואה פרטיים ותיירות מרפא בבתי החולים, וכן בנושא הביטוחים המשלימים. תת־הוועדה ביקשה לפתור את ניגוד העניינים, שבו מצוי משרד הבריאות כמנהל בתי החולים וכמפקח עליהם. לפי ההמלצות, תוקם רשות שתפקח לא רק על בתי החולים, אלא גם על תאגידי הבריאות, קרנות המחקר ואגודות הידידים - גופים שקמו כדי לספק "גמישות ניהולית" לבתי החולים ובפועל התנהלו הרחק מעיני משרד הבריאות.

14 בתי החולים של קופת חולים הכללית, בתי החולים הדסה, שערי צדק, לניאדו ומעייני הישועה ובתי החולים בנצרת לא יהיו כפופים לרשות משום שאינם ממשלתיים.

בשלב הראשון תועבר ההחלטה בממשלה, ובו בזמן יחל הליך חקיקה מסודר. שרת הבריאות יעל גרמן העריכה כי התהליך יארך שנה.

המלצות דומות ניתנו כבר מאז שנות ה־80 על ידי ארבע ועדות ממשלתיות. חמש החלטות ממשלה התקבלו בעניין, ומבקר המדינה כבר נדרש לנושא, ולמרות זאת דבר לא נעשה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר