"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שופט ביהמ"ש העליון בדימוס אדמונד לוי הלך לעולמו

לוי נפטר בגיל 72 • לאחר שפרש מכס השיפוט, עמד בראש הוועדה לבחינת הבנייה ביו"ש • רה"מ ספד לו: "היה בעל עצמאות אינטלקטואלית יוצאת דופן"

,עודכן
השופט אדמונד לוי // השופט אדמונד לוי

השופט אדמונד לוי נפטר הערב (שלישי) והוא בן 72. לוי, יליד אוקטובר 1941 כיהן כשופט בית המשפט העליון וחבר הוועדה לבחירת שופטים, עד שיצא לגמלאות באוקטובר 2011.

ראש הממשלה בנימין נתניהו הביע צער עמוק על פטירתו של לוי ומסר: "אני מרכין ראש על פטירתו. השופט הותיר חותם עמוק בבית המשפט העליון. אדמונד לוי היה חריף מחשבה בעל עצמאות אינטלקטואלית יוצאת דופן, ובעל יכולת מרשימה לנתח מצבים מורכבים. הוא היה ישר כסרגל ולא התיירא להביע את דעתו פעם אחר פעם בנושאים השנויים במחלוקת".

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

לוי עלה לארץ מעירק עם משפחתו בגיל 10, והוא בן למשפחה תומכת תנועת החרות. אביו אליהו כיהן ראש עיריית רמלה בשנים 1971-1972. לאחר שירותו הצבאי החל לעבוד בבית משפט השלום ברמלה בעת שלמד משפטים בשלוחת האוניברסיטה העברית בתל אביב. הוא התקדם בתפקידיו בבית המשפט ממחלק תה עד שהפך למזכיר הראשי ובמקביל ב-1970 קיבל רישיון עורך דין ופתח משרד משלו בעיר. כיהן כסגן ראש עיריית רמלה מטעם הליכוד במשך שלוש שנים.

ב-1977 מונה לשופט צבאי, תפקיד אותו מילא במשך שנתיים. ב-1979 מונה לשופט שלום בכפר סבא. ב-1984 לשופט מחוזי בתל אביב. לוי דן בעיקר בפלילים והתבלט כשופט יעיל וקפדן. בין השאר ניהל את משפטו של יגאל עמיר, רוצחו של יצחק רבין.

בשנת 2000 מונה לוי לשופט בית המשפט העליון כמינוי זמני ובאוגוסט 2001 זכה למינוי קבוע. ב-24 במרץ 2008 נבחר לוי על ידי חבר שופטי בית המשפט העליון לוועדה לבחירת שופטים במקומו של המשנה לנשיאה אליעזר ריבלין‏. בינואר 2012 מונה על ידי ראש הממשלה ושר המשפטים לעמוד בראש הוועדה לבחינת מצב הבנייה ביהודה ושומרון. ביולי 2012 פורסמו מסקנות הוועדה.

"היה קול צלול וברור"

הפורום המשפטי למען ישראל מסר עם היוודע הבשורה:"אדמונד לוי היה קול צלול וברור שלא השתטח אפיים מול הרוב בבית המשפט העליון.לוי יזכר תמיד בשל עמדתו האמיצה לשמירת זכויות האדם של מתיישבי גוש קטיף כשממשלה דורסנית החליטה לגרשם".

שר הבינוי והשיכון אורי אריאל מסר: "זכיתי לעבוד במחיצתו בוועדה לבחירת שופטים ולמדתי ממנו רבות. הערכתי את יכולתו להקשיב לרחשי הציבור ולייצג את מערכת המשפט בצורה נאמנה, ישרה וערכית. אני מוסר תנחומים למשפחתו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר