מספר התאים בכלביות העירוניות בפריפריה ביחס לכמות הגדולה של כלבים באזורים אלו, קטן באופן משמעותי לעומת מרכז הארץ. התוצאה: בעיית שוטטות חריפה במיוחד - חשש להזנחה, גרימת סבל לבעלי חיים והיעדר טיפול סביר בהם.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
את הנתונים והחששות מעלה מסמך בדיקה פנימית של משרד החקלאות בעניין פריסת הכלביות העירוניות בישראל. הבדיקה נערכה לאור טענת עמותת "תנו לחיות לחיות", כי קיים מחסור משמעותי בכלביות עירוניות באזורי הפריפריה בישראל, והמסמך הופץ לפני שבועיים לרופאים הווטרינריים.
עוד מצוין במסמך, עליו חתומה בין היתר ד"ר דגנית בן דב, הממונה על חוק צער בע"ח במשרד, כי כשליש מתוך כ-20 אלף הכלבים המשוטטים בפריפריה מומתים מדי שנה, עקב היעדר פיתרון.
כך לדוגמה, באזור הדרום, מערבית לבאר שבע אין אף תא לאזור שבו רשומים 12,233 כלבים. בנוסף, בכל האזורים הדרומיים לבאר שבע – אין אף כלביה עד לאילת, להוציא 24 תאים בכלביית דימונה. דרומית לגוש עציון ישנם יותר מ-2,000 כלבים רשומים, ללא כלבייה.
גם באזור הצפון ישנו ביטוי להזנחה - מזרחית לטבריה אין אף כלוב עבור 1,567 הכלבים הרשומים שם. באזור חדרה והסביבה אמנם יש כלביות, אך היחס בין מספר הכלבים הרשומים לבין מספר הכלובים הינו מהגבוהים בארץ: 790 כלבים על כל כלוב.
נדגיש, כי הנתונים לגבי כלבים משוטטים מתייחסים לכ-14 אלף כלבים בשנה על פי הערכת משרד החקלאות, אך לא מן הנמנע כי מספרם בפועל גדול בהרבה מהערכה זו, ולפיכך הבעיה חריפה הרבה יותר. בנוסף, באזורי הפריפריה גבוה מספר הכלבים המשוטטים מאשר באזור המרכז, קרי הבעיה גדולה ומשמעותית יותר. במשרד החקלאות מציינים כי יש מקום להשקיע בשיפור המצב והתנאים בכלביות הקיימות, וכי יש להיערך "להגדלת מספר התאים הזמינים והוספת כלביות בשנים הקרובות". עוד נמסר כי "יש לעודד הקמת כלביות נוספות באזור הנגב והערבה, ובאזור הגליל".
מעמותת "תנו לחיות לחיות" מסרו כי "מסקנות המשרד תואמות את המצב שלגביו התרענו במשך שנים בעניין מחסור במקום לכלבים הנטושים בפריפריה, גם מבקר המדינה התריע על כך כבר בשנת 2011. המצב לדעתנו גרוע אף מהמתואר בדוח, ואחת התוצאות העגומות היא שכלבים רבים סובלים מתנאי צפיפות קשים בכלביות הקיימות, וכלבים נטושים הנמצאים ברחובות אינם מקבלים טיפול הולם".
בעמותה מתכוונים לדרוש הקמת צוות בינמשרדי שיקבע היכן צריכות לקום כלביות נוספות, ויאתר מקורות תקציביים לעניין.
בחודש שעבר נחשף ב"ישראל היום" כי משרד החקלאות ביצע במהלך השנים 2008-2013, רק שבע ביקורות בכלביות פרטיות המופעלות ככלביות עירוניות (סך הכלבים הרשומים בישראל עומד על 354 אלף בסך הכל, וסך הכלובים בכלביות עומד על 1,592, ד"ל).
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו