"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

משבר גם בבורסות; הרובל הרוסי קרס

רוחות המלחמה באוקראינה גרמו לירידות שערים חדות בכל אירופה • במוסקבה צנחו המדדים המובילים • הריבית ברוסיה עלתה ב־1.5%

,עודכן
גרמניה // גרמניה

זה היה רק עניין של זמן עד שהמשבר באוקראינה, ובפרט בחצי האי קרים, יגרום לתגובה בשווקים הפיננסיים. לאחר כמה ימים של מסחר תנודתי ברוסיה, פתחו אתמול הבורסות באירופה בירידות שערים חדות. בבורסה של מוסקבה עצמה נרשמה מפולת של ממש, וגם הרובל הרוסי צלל בשיעור חד מול המטבעות המובילים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בעקבות רוחות המלחמה באוקראינה והפלישה הרוסית לחצי האי קרים, התברר עם סיום יום המסחר בבורסות אירופה אתמול כי הבורסה הגרמנית בפרנקפורט נפלה ב־3.3%, ככל הנראה משום שגרמניה מושפעת מהכלכלה הרוסית יותר ממדינות אחרות. בפאריס נפלה הבורסה ב־2.7%, באיטליה נפלה הבורסה של מילאנו ב־3.3%, בשווייץ נפלה הבורסה ב־2.3% ובלונדון ירד מדד הפוטסי ב־1.5%.

אלא שברוסיה התרחשה הדרמה העיקרית: המדדים המובילים של שוק המניות הרוסי - מדד MICEX ומדד RTS - קרסו ב־10.8% וב־12% בהתאמה. הבנק המרכזי ברוסיה מכר אתמול 10 מיליארד דולר כדי לייצב את נפילת הרובל, שצנח ביממה האחרונה לשפל של כל הזמנים - 37 רובל לדולר אמריקני. נוסף על כך, העלה הבנק המרכזי ברוסיה את הריבית במדינה ב־1.5% ל־7%.

בולגריה

הלחץ הגדול שמפעילה מוסקבה על אוקראינה, ובמידה רבה גם על האיחוד האירופי, קשור לגז הטבעי. רוסיה היא מונופול של העברת גז לאירופה, שהצינור להספקתו עובר דרך אוקראינה. מוקדם יותר החודש החלה מוסקבה להפעיל לחץ על אוקראינה, בטענה כי לא תעניק הנחות חדשות במתן גז טבעי למדינה - מה שיוצר לחץ גדול על כלכלתה.

בלגיה

לעניין יש, כמובן, השלכות גם על מחירי האנרגיה. מחיר הנפט זינק אתמול במהלך המסחר ב־2.3% ל־104.91 דולר לחבית. הזהב זינק גם כן במהלך המסחר בשל המתיחות ב־2.5% ל־1,353 דולר לאונקיה. על רקע ההסלמה משקיעים בעולם נוטשים את המניות ועוברים להשקיע בנכסים בטוחים יותר, כמו השקעה בדולר ובאיגרות חוב ממשלתיות. המדדים המובילים של וול סטריט סיימו אתמול במגמה שלילית. הנאסד"ק ירד ב־0.72% והדאו ג'ונס ירד ב־0.94%.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר