"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אוזני המן בתחפושת

במקום בצק - מרציפן, במקום פרג או אגוזים - סוכריות צבעוניות • אוזני המן לכבוד החג, קצת אחרת

,עודכן
אוזני המן ממרציפן // אוזני המן ממרציפן

אני מתיישבת עם ילדיי סביב שולחן האוכל המקומח, מצוידת בחותכני עוגיות עגולים, במערוך גדול וגם באחד קטן, בבצק פריך בצבע עמוק של קקאו, בצנצנת ממרח שוקולד מן המגירה הגדולה שבמטבח ובשקית סוכריות עדשים צבעוניות ממגירה אחרת, קטנה יותר ומפתה עד מאוד.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

פסטיבל אוזני המן השנתי נפתח בקול תרועה חגיגי, ואנחנו פוצחים בעשייה. אני מרדדת יריעה דקה, איתמר קורץ בזריזות וביעילות עיגולי בצק קטנים. גיא ממלא בקפדנות ובזהירות כפית ממרח במרכזו של כל עיגול. אצבעותיהם העדינות והקטנות של הילדים עובדות במיומנות, יוצרות משולשים מדויקים ויפים.

אצבעותיי החרוצות אוספות אוזני המן מכפות הידיים הרכות אל תבנית האפייה. רגע לפני שזאת נכנסת אל תנור חם ומזמין, אנחנו משבצים אבני חן מתוקות בשלל צבעים. ניחוח נעים של אפייה ממלא את הנחיריים ואת הלב.

על שולחן העבודה אנחנו ממשיכים ויוצרים אוזני המן ממרציפן, מפיסטוקים ומריבת תות, ואיתן נשמח את האנינים והמתוחכמים.

אוזני המן ממרציפן

החומרים (לכ־30 עוגיות):

• 250 גרם מרציפן

למילוי:

• 100 גרם מרציפן

• 1/2 כוס פיסטוקים קלויים

• 1 כפית מעדן תות או ריבה לא ממותקת

אופן ההכנה:

1. מכינים את המילוי: קוצצים דק את הפיסטוקים או טוחנים בעזרת מעבד מזון כמעט עד לקבלת אבקה.

2. מוסיפים מרציפן וריבת תות ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

3. מרדדים מרציפן ליריעה דקה. אפשר "לקמח" את המשטח באבקת סוכר. קורצים עיגולים.

4. במרכז כל עיגול מניחים תלולית מהמילוי.

5. מקפלים את שולי העיגול כלפי פנים, מעל תלולית המילוי, כך שתתקבל צורת משולש. מהדקים קלות.

6. שומרים בכלי אטום.

ממתקי אוזני המן

החומרים (לכ־40 עוגיות):

לבצק:

• 1 כוס קמח

• 2 כפות קקאו

• 1/2 כוס אבקת סוכר

• 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

• 1 חלמון

• 1 כף מים

למילוי:

• 1/2 כוס ממרח שוקולד שאוהבים

• 1/2 כוס סוכריות שוקולד צבעוניות

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. בקערת מערבל המזון ובעזרת וו גיטרה מערבבים קמח, קקאו, אבקת סוכר וחמאה עד שמתקבלת תערובת פירורית.

3. מוסיפים חלמון ומים - אם העיסה יבשה מדי - וממשיכים לעבד רק עד שנוצר בצק.

4. משטחים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר במשך כ־20 דקות.

5. על משטח מקומח מרדדים את הבצק ליריעה דקה. קורצים עיגולי בצק.

6. במרכז כל עיגול מניחים חצי כפית ממרח שוקולד.

7. מקפלים את שולי הבצק כלפי פנים, מעל תלולית המילוי, כך שיתקבל מאפה משולש.

8. מקשטים בסוכריות שוקולד צבעוניות.

9. מסדרים בתבנית ואופים במשך כ־10 דקות עד שמזהיב.

maya.darin.tlv@gmail.com

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר