כחייזרים ידידותיים, עטויים חלוקים לבנים ומצנפות ירוקות פסענו דרך השער החשמלי אל תוך הקרביים הסודיים של מפעל החטיפים. משלחת ילדים סקרנים שהגיעה מהעיר הגדולה לחקור ולבדוק היכן וכיצד צומח לו ביסלי. על המסילה שמעל לראשיהם הקטנים נמתח מרבד של בצק בהיר, נחתך לצורות שונות וקטנות, נאפה, השתכשך בטיגון עמוק והנה מלאו ידי הילדים חטיפים חמים מלוא החופן.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
עם הגיענו הביתה, פורקים שקיות עמוסות במטבח ואצים אל הפעילות הבאה, נותרתי אני לבדי, אני והשקיות. סקרנית ונחושה אני טוחנת, מהדקת, מצפה ומטגנת. מנסה ליצור במקום לזלול. מצליחה להמציא קלתית קיש כה פשוטה וקלה להכנה, וגם ציפוי פריך לשניצלים שטעם התירס ניכר בו מן הביס הראשון.
שניצל בציפוי אפרופו
החומרים (ל־6 מנות):
• 24 נתחוני חזה עוף לשניצל
• 2 ביצים טרופות
• 3 כפות רוטב טריאקי
• 4 שיני שום כתושות
• כפית חרדל חלק
• כף דבש
• קליפת מגוררת מלימון 1
• 2 שקיות (100 גרם) חטיף אפרופו
• 2 כוסות פירורי לחם בהירים
• מלח לפי הטעם
• קמצוץ צ'ילי
• שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הביצים עם הטריאקי, השום, החרדל, הדבש וקליפת הלימון. מתבלים במלח ובצ'ילי.
2. טובלים את נתחי העוף בבלילה ומשרים במשך כחצי שעה במקרר.
3. בינתיים, טוחנים את פירורי הלחם ואת האפרופו לפירורים דקים.
4. טובלים את נתחוני העוף בתערובת פירורי הלחם ומצפים היטב מכל הכיוונים.
5. במחבת רחבה מחממים שמן בגובה 1 ס"מ. כשהשמן חם אך לא רותח מניחים שניצלונים בצפיפות.
6. מטגנים במשך כ־3 דקות מכל צד עד שהשניצלונים מזהיבים היטב.
7. מוציאים לצלחת, מספיגים שאריות שמן ומגישים.
מאפה שקדי מרק

צילום: לירון אלמוג
החומרים (ל־6 מאפים אישיים):
לבסיס:
• 3 כוסות שקדי מרק
• חופן פטרוזיליה
• 100 גרם חמאה
למילוי:
• 2 בצלים מקולפים וחתוכים לרצועות
• 2 כרשות קטנות פרוסות
• 8 בצלים ירוקים קצוצים
• 2 כפות שמן זית
• חופן פטרוזיליה קצוצה
• 350 מ"ל (1/2 1 כוסות) שמנת מתוקה
• כוס גבינת מוצרלה מגוררת
• 4 ביצים M
• מלח לפי הטעם
• פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. במעבד מזון טוחנים שקדי מרק, חמאה ופטרוזיליה לתערובת פירורית לחה.
3. מרפדים את התחתית והדפנות של תבנית קיש, מהדקים היטב.
4. במחבת גדולה מאדים את שלל הבצלים בשמן זית, עד שמזהיב קלות, ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה.
5. מערבבים שמנת מתוקה, מוצרלה וביצים ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
6. מפזרים את תערובת הבצלים על פני הבסיס ויוצקים מעל את בלילת הביצים.
7. אופים במשך כ־30 דקות עד שמזהיב ומתייצב.
maya.darin.tlv@gmail.com טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו