צילום: רועי קסטרו
ישראל צפויה לשחרר ביום ראשון קבוצה נוספת של 26 מחבלים פלשתינים. מדובר בפעימה השלישית מתוך ארבע, שעליהן סוכם בתחילת המו"מ עם הפלשתינים.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
עד כה, בשתי הפעימות הקודמות, שוחררו 52 מחבלים. לפי ההסכם שאושר בישיבת הממשלה לפני כחצי שנה, ישראל תשחרר 104 מחבלים הכלואים בישראל עוד מלפני הסכם אוסלו. על פי הסיכום, השחרור יתבצע בארבע פעימות ואמור להתפרס על פני תשעת חודשי השיח שנקבעו למשא ומתן.
גורם מדיני בכיר בירושלים הבהיר אתמול כי "החלטת ממשלה, כמו גם הבטחות לאמריקנים, יש לקיים", והדגיש כי "האירועים בשטח, דוגמת הפיגועים בימים האחרונים, לא יעצרו את ביצוע השחרור - למרות שהם מעיבים על האווירה הציבורית".
פורום השרים המיוחד שהקימה הממשלה לקבוע את זהות האסירים שישוחררו צפוי להתכנס היום, ולאחר מכן יפורסמו שמותיהם של המשוחררים בפעימה הקרובה.
שר הפנים גדעון סער, שהתראיין אתמול ברדיו "קול ברמה", העריך כי לקראת שחרור האסירים בפעימה הרביעית והאחרונה, יתקיים דיון נוסף בממשלה בנושא דרישת שחרור מחבלים שהם ערבים ישראלים. "ראש הממשלה התחייב כי שחרור אסירים שהם ערבים אזרחי ישראל יחזור לממשלה", אמר סער, "אני לא יכול להצביע על כך ששחרור מחבלים, שהוא בעייתי כשלעצמו, הוא זה שחולל את הפיגועים הנוכחיים, אבל אנחנו צריכים לקיים הערכת מצב מחודשת", אמר סער.
"אבסורד שאין כדוגמתו"
לקראת השחרור הצפוי, בימין שוב משמיעים קולות מחאה, כמו בסבבי השחרור הקודמים. ביוזמתו של סגן שר הביטחון דני דנון, יתקיים היום בכנסת מפגש של ח"כים מסיעות הימין עם אימהות שכולות במטרה להציג את הקונצנזוס הקיים, לטענתן, להתנגדות לשחרור מחבלים.
יו"ר ועדת הכספים, ח"כ ניסן סלומינסקי (הבית היהודי), אמר כי "ביצוע הפעימה השלישית של שחרור האסירים בשבוע הבא הוא אבסורד שאין כדוגמתו, וגל הפיגועים האחרון הוא דוגמה חיה לכך".
"שחרור ללא נהלים"
בתוך כך, יושב ראש ארגון נפגעי פעולות האיבה, צביקה פוזיס־שחק, פנה אתמול לראש הממשלה בנימין נתניהו, לשר הביטחון משה (בוגי) יעלון ולשרת המשפטים ציפי לבני, בתביעה לקביעת מסגרת משפטית ונהלים מסודרים לשחרורם של האסירים הפלשתינים.
הארגון מדגיש, באמצעות עו"ד איתן גפן, כמה אי סדרים בהסכם לשחרור אסירים: "למרבה התדהמה, שחרור האסירים הביטחוניים אינו מוסדר בכל מסגרת משפטית או נורמטיבית מחייבת. כך, למשל, אין בנמצא קריטריונים לקביעת זהות האסירים המשוחררים; אין נהלים לקביעת מידת המסוכנות של האסירים המשוחררים ומקום שחרורם - בארץ, בשטחי הרשות או במקום אחר".
הארגון טוען כי "זרועות הביטחון ממלאות מכסות שחרורים", ומבקש מרה"מ "לפעול לשינוי המצב הקיים".
בהכנת הידיעה השתתפו שלמה צזנה, גדעון אלון ועדנה אדטו
* * *
ישראל ממליצה: "הוא צריך לעיין היטב בברית החדשה"
אבו מאזן משכתב: "ישו היה פלשתיני"
יו"ר הרשות הפלשתינית, אבו מאזן, בירך אתמול כהרגלו לרגל חג המולד את האזרחים הנוצרים של הרשות ואת הנוצרים בעולם בכלל. השנה הצליח אבו מאזן להרים גבות ברחבי העולם כאשר הגדיר בנאומו את ישו כ"פלשתיני". לדבריו, "בבית לחם, לפני 2,000 שנה, נולד ישו, פלשתיני שהביא את הבשורה והפך למורה דרך עבור מיליונים ברחבי העולם. בדיוק כפי שאנחנו הפלשתינים נלחמים למען החופש שלנו אלפיים שנה מאוחר יותר - אנחנו משתדלים ללכת עד כמה שאפשר בדרכו".
דובר משרד החוץ הישראלי, יגאל פלמור, המליץ לאבו מאזן לבדוק את העובדות: "עבאס היה צריך לעיין היטב בברית החדשה לפני שאמר דברי הבל כאלה, אבל אנחנו סולחים לו מכיוון שהוא אינו יודע מה הוא עושה".
בועז ביסמוטטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו