עקב הגובה במקסיקו: הנשיא חש ברע

מחלת גבהים נשיאותית: בזמן שהותו במקסיקו סיטי, פרס נאלץ לפרוש לחדרו

פרס במקסיקו // פרס, אתמול

הנשיא שמעון פרס, המבקר במקסיקו, חש אתמול ברע בגלל הגובה הרב בבירה מקסיקו סיטי. הנשיא סבל מחולשה ופרמדיקים שבדקו אותו המליצו כי יישאר לנוח בחדרו במלון. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בזמן שהנשיא פרס בן ה־90 נח במלון, הגיע לבקרו קרלוס סלים, אחד מעשירי תבל, במקום פגישה שהיתה אמורה להתקיים במשרדו של סלים.

הנשיא ספד אתמול בגילוי לב לאריק איינשטיין שהלך לעולמו. הנשיא והמשלחת הישראלית, המונה 80 מנכ"לים, עקבו אחר טקס האשכבה ומסע ההלוויה של איינשטיין, צפו בתמונות והשתתפו מרחוק באבל הכבד שפקד את המדינה.

פרס אמר כי "מה שהיה גדול באריק הוא שהוא נתן לנו את הצליל שאותו חיפשנו. צליל שמאחד את העם ונוגע ללב. הוא מצא לעם צליל שיש בו תקווה, געגועים ואהבה. העם הרגיש את זה. הצליל הזה יישאר מרגש עבור דורות רבים". 

עוד הוסיף הנשיא כי "הפעם האחרונה ששוחחתי עם אריק היתה כשהוא חגג יום הולדת 70. טילפנתי אליו וביקשתי ממנו לבוא לארוחת צהריים. רציתי לשוחח איתו ולהעביר לו את רגשות ההערכה הרבים שיש לי כלפיו כנשיא ושל כל עם ישראל על תרומתו הגדולה כזמר, כיוצר וכשחקן. אריק איינשטיין, בצניעות אופיינית, אמר לי: 'כבוד הנשיא, תן לי להישאר בבית. תן לי להמשיך במה שאני אוהב, להיות בבית'. הוא הודה לי בחום על ההזמנה. כיבדתי אותו על החלטתו זו, והערכתי אותו על כך". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר