שארל אזנבור בן ה־89, אחד מזמרי השאנסונים הצרפתיים המוכרים והמצליחים בעולם, יופיע במוצ"ש בהיכל נוקיה בתל אביב.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
אזנבור צפוי לנחות היום בארץ, והוא אף יקיים מסיבת עיתונאים. את הביקור שלו אצלנו הוא מקדיש ל"קידום תהליך השלום והגברת התמיכה הציבורית בו". כל הכרטיסים להופעה במוצ"ש נמכרו. מדובר ב־7,500 כרטיסים.
במהלך הקריירה שלו, שמשתרעת על פני 70 שנה, הופיע אזנבור ביותר מ־60 סרטים, הלחין יותר מ־1,000 שירים, ואלבומיו נמכרו ביותר מ־100 מיליון עותקים ברחבי העולם. את שיריו תירגמו לשש שפות שונות, כולל עברית. כמו שאנסונרים אחרים, גם אזנבור השפיע על אמנים ישראלים שתירגמו וביצעו משיריו, ובהם יוסי בנאי ז"ל, נעמי שמר ז"ל, אבי טולדנו, דורון מזר ועוד.
אזנבור נולד בפאריס ב־1924 להורים מהגרים מארמניה. בשנים האחרונות הוא מתגורר בז'נבה שבשווייץ, שם הוא מכהן כשגריר ארמניה וכנציג הקבוע של המדינה לאו"ם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
