דרבי במעמד קהל אחד

הפועל ת"א תארח הערב את מכבי ת"א בהדר יוסף, אבל רק האוהדים האדומים יהיו ביציעים • הצהובים לא רכשו את הכרטיסים שהוקצו להם בטענה שלא היתה דרישה • בהפועל ת"א מאשימים אותם בפרובוקציה: "גם אוסישקין היה אולם קטן ודחוס ואוהדי מכבי הגיעו"

נאור ואוהדי הפועל בדרבי בעונה שעברה. לבית מכבי הגיעו גם אוהדים בצהוב // נאור ואוהדי הפועל בדרבי בעונה שעברה. לבית מכבי הגיעו גם אוהדים בצהוב

הערב יתקיים הדרבי השביעי (כולל אחד בגביע ווינר) מאז חזרה הפועל ת"א לליגה הבכירה בתחילת העונה שעברה. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

גם הפעם מתברר שאין חדש תחת השמש, ושוב נדחק הנושא המקצועי הצידה ואת הכותרות תופס העיסוק בקהל וביריבות הקשה בין מחנות האוהדים. בדרבי הזה נושא הקהל עלה בכמה מדרגות.

כמו הדרבי היווני באתונה בין פנאתינייקוס לאולימפיאקוס, כך גם הערב יהיה באולם הדר יוסף רק הקהל של הקבוצה המארחת - הפועל ת"א. ההבדל הוא שבאתונה מדובר בהחלטה של המשטרה ושל הנהלת הליגה, שהתקבלה לפני שנים ומאז השתרשה. במקרה של הדרבי הישראלי מדובר בהחלטה של אוהדי מכבי ת"א. 

אתמול בבוקר היה המועד האחרון שבו יכלה מכבי ת"א לקנות עבור אוהדי הקבוצה את 130 הכרטיסים שמגיעים לה. מכבי ת"א לא עשתה זאת, ואוהדי הפועל רכשו את היתרה בתוך זמן קצר.

מנכ"ל מכבי ת"א, אלי דריקס, הסביר אתמול שבניגוד למשחקים אחרים, לא היה ביקוש מצד אוהדי קבוצתו לכרטיסים, ולכן לא היה טעם לקנות אותם ולהישאר ללא דורש. 

על פי דריקס, לא יהיו אוהדים של מכבי הערב בהדר יוסף. עוד בשבוע שעבר הוציא ארגון האוהדים "גייט 11" הודעה שאוהדי הקבוצה לא יגיעו לדרבי, משום שהם חוששים ומרגישים לא בטוחים. 

סביר להניח שגם לעובדה שהמשחק ייערך באולם הקטן והדחוס בהדר יוסף (בעונה שעברה שיחקה הפועל בבית מכבי בראשל"צ, א"ס) יש משקל בהחלטה. 

במכבי ת"א אמרו אתמול: "אנו מגבים את האוהדים שלנו ומבינים אותם. לאור האירועים שקרו מאז חזרת הפועל ת"א לליגה, ובמיוחד בתקופה האחרונה, האוהדים שלנו חוששים. יש תחושה קשה שהעניינים מתקדמים לכיוון רע מאוד".

מאמן הפועל ת"א, ארז אדלשטיין, כינה את הצעד של אוהדי מכבי: "פרובוקציה", והוסיף: "זה נראה כמו ניסיון להשיג משהו בעתיד. אתם יודעים כמה אוהדי מכבי ביקשו ממני כרטיסים?"

יו"ר הפועל ת"א, רמי כהן, לא היה מאושר מאי הגעת אוהדי מכבי: "הספורט נועד בשביל האוהדים, ואם הם לא באים אז אפשר לסגור אותו. חבל לי על אוהדי מכבי שלא באים, ואני יודע שיש הרבה מהם שרצו לבוא. העניין מריח לי כמו ניסיון להביא למצב שאוהדי הפועל ת"א לא יהיו בדרבי שייערך בהיכל נוקיה. 

"זה מצחיק כי באוסישקין אוהדי מכבי היו באים, וזה היה אולם קטן ודחוס, ואז לא היתה הפרדת קהל כמו היום. גם אנחנו לא נהנים לבוא לנוקיה, אז לא נגיע למשחקים? כולם משווים את זה ליוון, אבל אנחנו לא יוון, אנו רחוקים ממה שקורה שם". 

הרווח של הפועל מאי הגעת אוהדי מכבי הוא שעלות האבטחה תרד, ומספר השוטרים והמאבטחים שעמד על 110 יקוצץ בכשליש. 

מאמן מכבי, דיוויד בלאט: "גם אם האוהדים לא יהיו במגרש, אנחנו אף פעם לא מרגישים לבד". הרכז טייריס רייס יהיה הזר של הצהובים שלא יירשם למשחק, ואילו הסנטר סופוקליס שחורצאניטיס, ששיחק מחצית ממשחקי הליגה עד עכשיו, יהיה בסגל.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר